L’Ajuntament valora positivament que la presó Model disposi de calendari de tancament específic : Servei de Premsa

L’Ajuntament valora positivament que la presó Model disposi de calendari de tancament específic

20/02/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Janet Sanz assegura que l’anunci del Departament de Justícia de tancar la presó de l’Eixample abans de l’estiu d’aquest any evidencia que la feina feta pel Govern municipal i la Generalitat “era rigorosa i bàsica per recuperar no només l’entorn de la Model, sinó també el de la Trinitat Vella”

 
La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha valorat positivament aquest dilluns l’anunci fet pel Departament de Justícia de la Generalitat del tancament de la presó Model abans de l’estiu d’aquest any. “Celebrem que hi hagi un calendari específic que determini en quin moment la ciutat podrà disposar d’aquest espai. Esperem que aquest calendari es compleixi i puguem començar a determinar els usos” futurs, ha afirmat.

En una atenció als mitjans, ha destacat que la notícia “evidencia que la feina feta aquests darrers mesos conjuntament per l’Ajuntament i la Generalitat era rigorosa i bàsica per recuperar no només l’entorn de la Model, sinó també el de la Trinitat Vella, que són uns espais igual d’importants i necessaris”.

Pel que fa als usos futurs de l’espai que ara ocupa la Model, Sanz ha explicat que el Govern municipal ja treballa amb els veïns de l’Eixample per actualitzar el Pla Director d’Equipaments de l’any 2009 per a aquest àmbit. “Seguirem fent el procés participatiu per determinar tot això, i també per tirar endavant la proposta de tenir un àmbit específic de recuperació de la memòria de tot el que ha simbolitzat aquest equipament penitenciari”, ha afegit.

Paral·lelament, l’Ajuntament continua treballant “des del minut zero per complir tots els seus compromisos i responsabilitats per disposar d’una vegada per totes d’aquests equipaments”. En aquest sentit, a l’última Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat es va iniciar el tràmit per deixar sense efecte la Modificació del Pla general metropolità (MPGM) impulsada durant l’anterior mandat que reservava solars a la Zona Franca per a nous centres penitenciaris. “Ara les necessitats són diferents, i estem treballant per permetre que les presons actuals es puguin traslladar a nous centres a la Zona Franca”, ha conclòs.





Paraules clau

model/