L’Ajuntament celebra la primera reunió tècnica per començar a elaborar l’índex de preus de lloguer : Servei de Premsa

L’Ajuntament celebra la primera reunió tècnica per començar a elaborar l’índex de preus de lloguer

24/02/2017

Han participat a la reunió, a banda de representants de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, experts d’altres administracions, operadors de lloguer i institucions

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a treballar en l’elaboració de l’índex de preus del lloguer de la ciutat. Avui s’ha celebrat una reunió on han participat, a banda de representants de l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, experts d’altres administracions, operadors de lloguer i institucions. La voluntat és continuar avançant junts per tal d’arribar a generar un indicador comú de preus de lloguer, i concretar així tant la iniciativa que l’Ajuntament va posar sobre la taula fa mesos, com l’anunci de la Generalitat de Catalunya per elaborar l’índex.

 

Així, han assistit a la reunió representants de l’Àrea Metropolitana, Barcelona Regional, Cambra de Propietaris, Col·legi d’APIS de Barcelona, Col·legi d’Administradors de Finques, Fundació Habitat3, Taula del Tercer Sector, Observatori DESC, Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, Idealista, Habitaclia, AirB&B, Fotocasa, Yaencontré, Promo Consultors, a banda d’experts de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, Gestors d’Habitatge Social de Catalunya, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Complutense de Madrid, i GESOP.

La voluntat és treballar en un indicador de preus de lloguer que tingui en compte la localització, la dimensió dels pisos, l’estat de conservació i els contractes d’arrendaments anteriors. En paraules del gerent d’Habitatge, Javier Burón, “un indicador que permeti orientar els increments de preus sense impedir que aquests creixin d’una manera raonable, i equilibrada”.Compartiu aquest contingut