L’Ajuntament inicia les tasques d’estabilització dels edificis del carrer Llull : Servei de Premsa

L’Ajuntament inicia les tasques d’estabilització dels edificis del carrer Llull

17/03/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els sensors col·locats a les façanes de les finques del carrer Llull han detectat moviment de les estructures, i per aquest motiu s’ha decidit iniciar ja les tasques per omplir de formigó els fonaments

Els veïns no podran tornar a les finques fins que es garanteixi la seguretat i l’estabilitat dels edificis

 

L’Ajuntament ha decidit iniciar immediatament les tasques d’estabilització dels fonaments de l’edifici del número 155 del carrer Llull. Així doncs, els treballs per injectar i omplir de formigó lleuger els espais que s’han generat per la pèrdua de terres en els fonaments de l’edifici s’han començat a desenvolupar aquest vespre mateix. El motiu pel qual s’ha pres aquesta decisió és que els sensors anomenats “prismes” que es van instal·lar ahir a les façanes de totes les finques del tram del carrer Llull entre Roc Boronat i Llacuna, és a dir entre els números 147 i 159, han detectat moviments de les estructures dels números 155 i 157. Aquest fet aconsella iniciar immediatament les tasques d’estabilització del número 155. Això es farà injectant formigó als fonaments d’aquest edifici. Posteriorment, a partir de dilluns quan el formigó hagi fraguat, s’estintolarà els fonaments per assegurar-los.

Pel que fa a les tasques d’anàlisi i de peritatge que s’estaven realitzant per determinar les causes, continuaran un cop s’estabilitzi els edificis.

Això implica que les 32 persones afectades, veïnes de les finques dels números 153, 155 i 157, no podran tornar a casa fins que no quedi del tot garantida l’estabilitat i la seguretat dels tres edificis.

Aquesta decisió l’ha pres l’Ajuntament a partir dels informes tècnics estructuralistes municipals i de Bombers, realitzats avui a partir de l’observació dels sensors col·locats. Es tracta d’una mesura que es pren per evitar riscos i en la qual l’Ajuntament assumeix de forma subsidiària la responsabilitat de la propietat. La propietat així com els seus arquitectes estan d’acord amb aquesta decisió, que s’ha comunicat a les persones afectades en una reunió celebrada aquesta tarda i a la qual a banda dels tècnics hi ha assistit també el regidor del Districte, Josep Maria Montaner.

Pel que fa a les obres dels dos hotels que s’estan construint al solar situat entre els carrers Llull, Roc Boronat i Llacuna, continuen aturades de forma cautelar i fins que es determini que ha desaparegut el risc per als edificis d’habitatges que hi ha a la zona.

L’Ajuntament mantindrà l’allotjament a les persones que així ho requereixin fins que no puguin retornar als seus habitatges. De moment ho han requerit 12 persones, que han acceptat l’allotjament del Servei d’Urgències i Emergències Socials municipal. La resta han optat per allotjar-se en casa de familiars o amics.





Paraules clau

Sant Martí/