Amadeu Recasens rep la insígnia de Cavaller de l’Ordre Nacional del Mèrit de la República Francesa : Servei de Premsa

Amadeu Recasens rep la insígnia de Cavaller de l’Ordre Nacional del Mèrit de la República Francesa

20/03/2017

Ada Colau destaca l’experiència aportada pel comissionat per a poder aplicar noves polítiques de seguretat més transversals i integrals

La distinció francesa reconeix la tasca realitzada per Amadeu Recasens en matèria de cooperació entre els dos països en el camp de la seguretat

 

 

Aquest matí, en un acte presidit per l’alcaldessa Ada Colau, en el Saló de la Ciutat de l’Ajuntament, el Cònsol general de França a Barcelona, Edouard Beslay, ha lliurat la insígnia de Cavaller de l’Ordre Nacional del Mèrit de la República Francesa al comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens.

Beslay ha destacat que amb aquesta distinció es vol “reconèixer el treball d’Amadeu Recasens en les seves funcions actuals i en tota la seva carrera, al desenvolupament de la cooperació i les relacions entre les diverses institucions dels dos països en el camp de la seguretat.”. El Cònsol també ha explicat la important tasca de Recasens a l’hora d’adaptar les polítiques públiques de seguretat als canvis que estan tenint lloc a la societat.

Colau ha expressat que per l’Ajuntament de Barcelona és un honor i un orgull per a la ciutat veure reconegut el talent, l’experiència i els coneixements d’Amadeu Recasens en un àmbit difícil com és la seguretat pública. “Vivim en un món global on tot canvia molt ràpidament, i des de les ciutats hem de saber adaptar-nos a aquests canvis, sobretot si aquests influeixen la percepció de seguretat. Comptar amb la dilatada experiència i el lideratge de l’Amadeu Recasens en aquest àmbit referma el compromís de l’Ajuntament de continuar millorant la seguretat de la ciutat, avançant cap a una visió més integral, més transversal i més participada d’aquest concepte, que faci èmfasi en aspectes com la proximitat i el territori, la prevenció, la mediació i l’acostament als fets delictius des de diferents òptiques”.

Amadeu Recasens, que ha agraït profundament la distinció, i més en un dia com avui, Dia Internacional de la Francofonia, ha explicat que al llarg de tota la seva vida acadèmia i professional ha treballat per reforçar la cooperació amb França i les seves institucions; desenvolupant una cooperació en matèria de seguretat i convivència, convençut de la importància per a la ciutat de Barcelona dels milers de visitants i residents Francesos. Motiu pel qual les relacions amb el consolat són permanents i fructíferes.

Aquesta distinció, que és una de les grans Ordres franceses juntament amb la Legió d’Honor, es concedeix a persones que, en qualsevol país del món, s’han distingit pel seu treball en diferents àmbits d’actuació.

Va ser creada l’any 1963 per premiar els serveis prestats, els mèrits i la devoció manifestada en una societat moderna, on l’Estat premia els ciutadans per la seva solidaritat i els seus esforços i l’interès general en tots els àmbits: econòmic, social, cultural, així com en altres activitats que puguin ajudar el país.

Amadeu Recasens ha treballat com a expert i membre de diversos projectes en l’àmbit del Consell d’Europa i de Nacions Unides. Va ser un dels redactors del Codi Europeu d’Ètica a la Policia i és membre de la comissió d’Ètica de la Interpol.

En l’àmbit científic, és membre del Comitè Científic del GERN (Groupe Européen de Recherches sur les Normativités) i va ser investigador associat al CESDIP (Centre de Recherches sur le Droit et les Institutions Pénales). També ha estat membre del comitè científic i de redacció de diverses publicacions científiques nacionals i internacionals en l’àmbit de la seguretat i la policia. És autor i coautor de nombroses publicacions, llibres i articles especialitzats en l’àmbit de la seguretat i la policia i va ser nomenat Oficial de l’Ordre des Palmes Académiques del Ministeri d’Educació Nacional francès l’any 2004.Compartiu aquest contingut