Barcelona organitza la Jornada “Aigua, bé comú. Reptes i futur” per debatre sobre la remunicipalització i la gestió del cicle integral urbà de l’aigua : Servei de Premsa

Barcelona organitza la Jornada “Aigua, bé comú. Reptes i futur” per debatre sobre la remunicipalització i la gestió del cicle integral urbà de l’aigua

20/03/2017

Dimarts 21 de març, a partir de  les 09:30 hores, (Recinte Modernista Sant Pau, Sant Antoni Maria Claret, 167), l’Ajuntament de Barcelona i Aigua és Vida, organitzen, en el marc del Dia Mundial de l’Aigua,  la Jornada “Aigua, bé comú. Reptes i futur”. El regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia, atendrà els mitjans a les 11.30 hores per presentar les bases d’una nova regulació per a la gestió pública de l’aigua. L’acompanyaran el secretari general de la Asociación Española de Operadores Públicos de Abastecimiento y Saneamiento (AEOPAS), Jaime Morell, el portaveu de Red Agua Pública, Gonzalo Marín, i la portaveu d’Aigua és Vida, Miriam Planas.

Amb la implicació dels principals gestors públics de l’Estat, d’Europa i de la ciutadania organitzada, la Jornada “Aigua bé comú. Reptes i futur” vol fer un pas endavant en la definició del model de gestió de l’aigua del segle XXI i servir de plataforma per impulsar els canvis legislatius necessaris que ho facin possible.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz,  i  la portaveu d’Aigua és Vida, Míriam Planas, donaran el tret de sortida a la Jornada, que s’allargarà fins a les vuit del vespre.

Entre les ponents  a la Jornada, que s’articula a través de taules rodones, hi intervenen l’activista i pensadora francesa d’origen nord-americà, Susan George, i l’eurodiputada irlandesa Lynn Boylan.

Al llarg del dia, la Jornada reunirà taules rodones al voltant de diferents eixos de reflexió sobre l’aigua: el rol de la ciutadania, la transparència i la rendició de comptes; la necessitat d’una regulació que incorpori totes les perspectives; el seu paper com a dret humà; o el règim econòmic sobre el qual ha de pivotar.

La jornada clourà, a les 18.30 hores, amb una taula rodona sobre remunicipalització de la gestió de l’aigua, una tendència a l’alça a Europa els últims anys i que ha pres embranzida a Catalunya, amb nombroses experiències d’èxit. Per parlar dels reptes que afronten les ciutats hi intervindran el regidor de Presidència, Aigua i Energia,  Eloi Badia, la tinenta d’alcalde de París, Célia Blauel, la directora general de Vivaqua i CEO d’Aqua Pública de Brusel·les, Christiane Franck, la tinenta d’alcalde de Valladolid,  María Sánchez, i  el tinent d’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega..

Per a més informació: Programa (PDF)Compartiu aquest contingut