Pisarello participa a l’acte de reconeixement d’Elisabeth Eidenbenz, fundadora i directora de la Maternitat d’Elna : Servei de Premsa

Pisarello participa a l’acte de reconeixement d’Elisabeth Eidenbenz, fundadora i directora de la Maternitat d’Elna

27/03/2017

Dimarts 28 de març, a les 19:30 hores, (Cantonada Travessera de les Corts/carrer de la Maternitat), el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, participa a l’acte de reconeixement d’Elisabeth Eidenbenz, fundadora i directora de la Maternitat d’Elna (1939-1944) a la Catalunya Nord, que va salvar la vida de gairebé 600 infants, fills de refugiades espanyoles de la Segona República i de dones jueves durant la Segona Guerra Mundial.

El motiu de l’acte és el canvi de nom del carrer de la Maternitat pel d’Elisabeth Eidenbenz, aprovat pel plenari del Districte i per la Ponència de Nomenclàtor. Tot i això, es tracta d’un acte simbòlic, ja que encara no han finalitzat els tràmits per a la seva aprovació definitiva.

A l’acte hi assistirà l’ex-alcalde de la ciutat d’Elna, Nicolás García, representants d’Hijos de Elna, l’associació dels infants nascuts a la Maternitat d’Elna, i de la pel·lícula “La llum d’Elna”.

El nom d’Elisabeth Eidenbenz ha estat sempre lligat a les dones i a la maternitat. Mestra i infermera suïssa, va ser la impulsora i directora de la Maternitat d’Elna als Pirineus Orientals. Una institució humanitària que va salvar la vida de 595 infants, fills d’exiliades republicanes espanyoles i de dones jueves durant la Segona Guerra Mundial. La institució va funcionar des de 1939 fins al seu tancament per l’exèrcit alemany el 1944. El 2006, la Generalitat de Catalunya concedí a Elisabeth Eidenbenz la Creu de Sant Jordi com a reconeixement a la seva tasca d’ajuda i solidaritat. Després d’una vida dedicada als demés i sobretot a dones i nens, Eidenbenz morí, als 97 anys, a Zuric, Suïssa.Compartiu aquest contingut