Oberta la convocatòria per al Premi Dona i Esport 2016 : Servei de Premsa

Oberta la convocatòria per al Premi Dona i Esport 2016

29/03/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 29 de març s’ha obert el termini de presentació de sol•licituds per al desè Premi Dona i Esport, corresponent a l’any 2016 i convocat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Barcelona Esports. Es poden presentar candidatures fins al 18 d’abril al web barcelona.cat/donesiesport.

En el conjunt de les seves quatres modalitats, el Premi Dona i Esport premia cada any dones, mitjans i clubs esportius que han desenvolupat una tasca de promoció de les dones en el món esportiu en l’any anterior. La seva finalitat és, per tant, fer visible aquesta tasca i servir com a via de difusió d’històries i reflexions sobre el paper de la dona en aquest sector. D’aquesta manera es vol contribuir a una presència paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits de l’activitat física i esportiva.

 

Qui s’hi pot presentar?
Les candidatures a qualsevol de les modalitats del Premi Dona i Esport es podran proposar a títol personal o bé per mitjà d’altres persones físiques o jurídiques. D’aquesta manera, no només s’hi poden presentar les esportistes, sinó que els clubs, les entitats i les associacions també poden presentar les seves candidatures. Igualment, els mitjans de comunicació o periodistes poden presentar la seva pròpia candidatura o la d’altres professionals.

 

Modalitats

Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport, dirigit a les dones que hagin destacat en la seva tasca de difusió i promoció de l’esport.

Premi a la dona esportista, que distingeix la tasca social a favor de l’esport femení, la dedicació i els mèrits esportius. Podran ser candidates a aquest premi les dones que hagin destacat en la seva trajectòria esportiva, en la seva repercussió social i en la seva aportació al món de l’esport en competició, o que hagin aconseguit alguna fita esportiva.

Premi al mitjà de comunicació, que reconeix les persones o els mitjans que han destacat per la tasca de promoció i difusió de fets, activitats i èxits relacionats amb les dones i l’esport. Podran ser candidates a aquest premi les propostes de treball periodístic de caràcter divulgatiu, informatiu o d’opinió, en premsa escrita, ràdio, televisió (en format analògic) o en format digital (ràdio, premsa, televisió, webs, blogs periodístics…) realitzat, editat o fet públic a Barcelona durant el 2016 i relacionats amb les dones i l’esport.

Premi al club esportiu de la ciutat, que té la finalitat de reconèixer l’entitat esportiva de Barcelona que ha destacat per la seva tasca de promoció de l’esport femení per la seva trajectòria, per la consecució d’una fita esportiva en l’àmbit de l’esport femení o pel foment de la participació i presència de les dones en tots els àmbits d’actuació impulsant el principi d’igualtat d’oportunitats.





Paraules clau

dona/ esport/