Tornen a casa les 13 persones desallotjades del carrer Llull, 155 : Servei de Premsa

Tornen a casa les 13 persones desallotjades del carrer Llull, 155

07/04/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Continuen els estudis per determinar quin va ser l’origen de l’esvoranc

Les obres als dos hotels del solar situat just al davant de l’edifici continuaran aturades cautelarment fins que s’aclareixin les causes de l’incident
Els 13 veïns i veïnes que van ser desallotjats de l’edifici del número 155 del carrer Llull el 15 de març passat, arran de la detecció d’una esquerda en un mur situat al soterrani d’aquest edifici, tornen avui a casa seva. Un total d’11 d’aquets veïns es trobaven fins a la data d’avui allotjats en hotels facilitats per l’Ajuntament de Barcelona a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB), i les altres 2 persones s’allotjaven a casa de familiars. Els veïns han pogut tornar un cop els serveis tècnics municipals han comprovat i certificat l’estabilitat i la solidesa de l’edifici. I un cop ha quedat reparat un clavegueró que es va detectar que s’havia trencat feia temps i deixava anar aigua sota l’edifici.

Tant bon punt es va detectar l’esquerda el 15 de març passat, es va fer una primera intervenció i es va injectar formigó a la base de l’edifici. Quan es va consolidar aquest formigó es van col•locar puntals per assegurar l’estructura. A continuació, durant la setmana passada, es va reforçar el mur danyat i, un cop consolidat el mur, es va reparar l’esquerda. Finalment, un cop assegurada l’estabilitat de l’edifici, al llarg d’aquesta setmana ha estat substituït el clavegueró per permetre la tornada dels veïns.

Per altra banda, el Districte de Sant Martí ha portat a terme altres actuacions de caire preventiu a tot el front de l’illa de Llull, entre els carrers Roc Boronat i Llacuna. S’han fet actuacions com ara l’auscultació dels moviments de les façanes mitjançant prismes, que es mantindran col•locats i en auscultació i el pas del georadar per tot el tram de carrer i per les finques adjacents al 155 de Llull, actuacions que si bé s’han dut a terme amb un caràcter d’urgència, també serviran per determinar les causes.

De fet, si bé els veïns afectats han pogut tornar a casa, els tècnics municipals i externs continuen els estudis per determinar l’origen dels esvorancs i de l’esquerda que es va descobrir al soterrani de la finca i que va afectar-ne els fonaments. Fins que no quedin aclarides les causes d’aquests incidents, les obres dels dos hotels que es construeixen al solar situat just davant de la finca no es reprendran.

L’Ajuntament està pendent també dels resultats d’un estudi encarregat al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) sobre el comportament del sòl de l’àrea delimitada entre els carrers Tànger, Àlava, i Bac de Roda, i la zona marítima, que també pot aportar informació útil per determinar les causes d’aquest incident.





Paraules clau

Sant Martí/