L’Ajuntament destinarà 1.248.650€ a ajuts per al comerç de proximitat durant 2017 : Servei de Premsa

L’Ajuntament destinarà 1.248.650€ a ajuts per al comerç de proximitat durant 2017

09/04/2017



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’import més elevat està destinat a la dinamització del comerç i la seva integració amb l’entorn

 

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1.248.650€ a ajuts per al foment del comerç de proximitat. En total, s’hi subvencionaran 189 projectes, impulsats per associacions de comerciants, gremis i entitats de comerç de la ciutat.

El consistori ha centrat les subvencions en quatre eixos, d’acord amb les converses mantingudes amb els representants del comerç de proximitat. Els quatre eixos són:

– Dinamització del comerç: Promovent la singularitat de cada àrea de la ciutat, les sinèrgies amb altres agents econòmics, socials, culturals i turístics, l’eficiència de recursos a l’hora de coordinar serveis bàsics, i la promoció de les noves tecnologies.

– Accions formatives per als comerciants i empleats del sector

– Reforç de les estructures associatives comercials, preferentment vinculant en un mateix projecte diferents associacions comercials

– Projectes de millora de la sostenibilitat: Per afavorir el consum responsable i estendre el comerç de productes de proximitat o quilòmetre zero

En aquesta edició, els criteris establerts per a la concessió de les subvencions han buscat especialment l’aposta per crear projectes que contribueixin a singularitzar els comerços de cada àrea i a què els veïns reconeguin els establiments com un valor fonamental per al seu barri. Per aconseguir-ho, s’ha apostat per potenciar els projectes que comptessin amb la col.laboració de diferents entitats.





Paraules clau

comerç/