Pisarello i Sanz participen en els actes de celebració de la Festa de la República, a Nou Barris : Servei de Premsa

Pisarello i Sanz participen en els actes de celebració de la Festa de la República, a Nou Barris

09/04/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí, el tinent d’alcalde d’Economia, Treball i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, i la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, han participat en els actes de la Festa de la República, que, sota el lema “la fraternitat republicana és obrir fronteres”, també ha tingut com a objectiu reivindicar l’acollida de les persones refugiades de tot el món.

 

Organitzada per la Taula de Nou Barris per la República amb el suport del Districte de Nou Barris, la trobada ha començat a les 10.30 a la plaça Virrei Amat. A continuació els i les participants han pujat pel carrer Doctor Pi i Molist i han fet una parada a la plaça de las Madres de Mayo per tal de retre homenatge a aquestes dones lluitadores de l’Argentina. El recorregut ha continuat fins als Jardinets de Llucmajor, on ha tingut lloc una ofrena floral al monument pels lluitadors i lluitadores de la Segona República, i ha finalitzat a la plaça de la República (antiga plaça de Llucmajor) amb actuacions musicals.

A partir de la reivindicació de diverses entitats i col·lectius veïnals del Districte, agrupats en la Taula Unitària de Nou Barris, i donat el fet que l’Estàtua de la República es trobava a la plaça Llucmajor des de l’any  1990, el Districte de Nou Barris i l’Ajuntament de Barcelona van aprovar un canvi de nomenclàtor que finalment va permetre rebatejar la plaça com a Plaça de la República i convertir-la en un espai d’homenatge als valors republicans i a la idea de república vinculada als conceptes de llibertat, igualtat i fraternitat entre els pobles.

Els actes per celebrar la commemoració de la República a la ciutat de Barcelona continuaran el proper dissabte 22 d’abril quan tindrà lloc la Primavera Republicana amb activitats a la plaça Cinc d’Oros de Gràcia i al Parc de la Guineueta de Nou Barris.





Paraules clau

Festa de la República/ Nou Barris/