Servei de Premsa

Arxiu, Notes de premsa

Barcelona potencia el coneixement del patrimoni de la Serra de Collserola

L’Ajuntament edita el llibre de fotografies nocturnes “Estels i ermites de Collserola” i un plànol sobre el “Patrimoni de Barcelona a Collserola”, per explicar-ne la història a través de l’arquitectura religiosa de la serra i l’astronomia

També es finança un avant-projecte per a l’arranjament dels accessos i la senyalística del Parc Natural de la Serra de Collserola des de Barcelona, que preveu millorar els indicadors del parc, i adequar els camins que van al passeig de les Aigües i l’accés des del Pla dels Maduixers

Ambdós projectes es finançaran amb els ingressos provinents de l’Impost d’Estades i Establiments Turístics (IEET), i sumen una inversió de més de 239.000 euros

 

L’Ajuntament vol posar en valor el patrimoni del Parc Natural de la Serra de Collserola, millorar-ne els accessos i potenciar el coneixement dels seus elements patrimonials. Amb aquesta intenció, s’editarà el llibre de fotografies nocturnes “Estels i ermites de Collserola” i un plànol sobre el “Patrimoni de Barcelona a Collserola”, que a més s’acompanyarà d’un clip promocional i una exposició itinerant sobre el contingut. A més, es finança un avant-projecte per a l’arranjament dels accessos i la senyalística del Parc Natural de la Serra de Collserola des de Barcelona, que preveu millorar els indicadors del parc, i adequar els camins que van al passeig de les Aigües i l’accés des del Pla dels Maduixers. Ambdós projectes es finançaran amb els ingressos provinents de l’Impost d’Estades i Establiments Turístics (IEET), i sumen una inversió de 328.000 euros.

 

Un llibre sobre el patrimoni religiós, arquitectònic i cultural

L’Ajuntament editarà el llibre “Estels i ermites de Collserola”, un treball fotogràfic on es recull l’arquitectura religiosa del Parc Natural de Collserola. Es tracta d’una obra visual, amb el patrimoni (religiós, arquitectònic i cultural) com a protagonista i els estels com a fil conductor, tot presentat des d’una perspectiva artística-creativa i d’interactuació amb el paisatge, l’arquitectura i el propi llegat cultural dels antics pobladors de la serra de Collserola. El projecte del llibre s’acompanyarà d’un clip promocional i una exposició itinerant sobre el contingut.

El material també inclou una reedició del mapa del territori del Parc de Collserola amb la totalitat del patrimoni i les seves referències, que vol reflectir el lligam del parc amb la ciutat.

Se n’editaran 30.000 exemplars, en castellà i català, després d’esgotar una primera edició de 20.000 unitats.

El mapa conté per una cara el plànol de tot el parc, amb les parades properes de bus, metro, tram i ferrocarrils, i per l’altra, se centra en els elements de patrimoni natural, paisatgístic i cultural que es troben al vessant barceloní, amb la intenció de despertar la descoberta i el gaudi d’aquest ric patrimoni entre la ciutadania de Barcelona.

Aquest projecte es finançarà amb un total de 26.430 euros.

 

Arranjament dels accessos i la senyalització del parc

També s’ha aprovat finançar un avant-projecte per a l’arranjament dels accessos i la senyalística del Parc Natural de la Serra de Collserola des de Barcelona, que preveu millorar els indicadors del parc, i adequar els camins que van al passeig de les Aigües i l’accés des del Pla dels Maduixers. Aquest projecte es finançarà amb un total de 213.192 euros, provinents de la taxa turística, i proposa intervencions en l’àmbit de:

– Senyals d’identificació: Aquests senyals de benvinguda al parc es col·loquen en els punts on finalitza la ciutat i comença el parc. Informen de l’entrada en un Parc Natural on regeixen unes normes de comportament específiques que vénen breument assenyalades amb uns pictogrames. També es ressalta el districte on pertany l’entrada.

– Camins: Molts dels camins que es dirigeixen al parc arriben al passeig de les Aigües, i alguns encara continuen parc enllà. Es milloraran i es canviaran aquells que presentin mal estat de conservació, atès que aquests camins són l’avant-sala i presentació primera per al visitant del parc.

– Àmbits associats a les entrades al parc: S’endreçaran algunes de les entrades, com l’esplanada del Pla dels Maduixers, que es troba al cor del passeig de les Aigües i és, amb diferència, l’accés mes important per gaudir del passeig. Recentment el districte d’Horta-Guinardó hi ha col·locat una font d’aigua potable amb projecte redactat pel Consorci del Parc.


Enviar enllaç a aquesta pàgina

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.