L’Ajuntament posa en marxa el web educa.barcelona per donar a conéixer bones experiències pedagògiques de la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament posa en marxa el web educa.barcelona per donar a conéixer bones experiències pedagògiques de la ciutat

18/04/2017



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el web educa.barcelona amb l’objectiu de crear un espai on els diferents agents de la comunitat educativa (professionals de l’educació, pares i alumnes) trobin experiències pedagògiques positives que s’estan duent a terme a la ciutat de manera que tinguin diferents opcions susceptibles d’introduir-les als seus propis centres. El web posa especial atenció en les accions que combaten la desigualtat i treuen profit de la diversitat i la inclusió social. I també en aquelles que avancen en la línia de la innovació pedagògica i de l’ampliació de les oportunitats educatives per a tothom.

A través de reportatges audiovisuals, articles d’anàlisi i entrevistes, el web situa l’educació en el centre del debat social. El projecte, coimpulsat per El Diari de l’Educació i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), inclou reportatges sobre accions d’innovació pedagògica , una agenda educativa de la ciutat, notícies d’actualitat i hemeroteca sobre qüestions relacionades, a banda d’entrevistes, articles d’opinió i reportatges d’experts en les diferents matèries.

Els primers continguts del web són una mostra de la varietat de formats que s’hi trobaran:  diferents iniciatives per repensar els patis escolars a partir de les propostes dels alummes, iniciatives dutes a terme a l’escola L’Arenal de Llevant, l’institut Quatre Cantons i l’escola Sadako; una entrevista amb Margarita Rama i Àngels Castillo, educadores de l’espai familiar El Torrent, obert aquest curs al districte de Nou Barris; o un article del sociòleg de la Universitat de Barcelona, Xavier Bonal, sobre els efectes de la tarifació social en l’accés a l’escola bressol.





Paraules clau

educació/