Les roses i els llibres ompliran la ciutat amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi : Servei de Premsa

Les roses i els llibres ompliran la ciutat amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi

19/04/2017

Barcelona comptarà amb 4.844 parades: 3.921 de roses i 923 de llibres

Els districtes amb més presència de parades són els de l’Eixample amb 1.897 autoritzacions i Ciutat Vella amb 755

 

Diumenge la ciutat de Barcelona tornarà a celebrar un dels dies més especials de l’any. I és que els llibres i les roses esdevindran els protagonistes i ompliran els carrers de Barcelona. A data d’avui, l’Ajuntament de Barcelona ha autoritzat un total de 4.844 parades a tota la ciutat. D’aquestes, 3.921 estan autoritzades per a la venda de roses i 923 estaran dedicades a la venda de llibres.

Com és habitual, els districtes que acumulen un major nombre d’autoritzacions són els del centre de la ciutat: l’Eixample i Ciutat Vella. L’Eixample compta amb 1.897 autoritzacions, de les quals 1.420 són de venda de roses i 477 de venda de llibres. En el cas de Ciutat Vella, s’han donat 755 autoritzacions per a la celebració de la Diada de Sant Jordi: 255 de llibres i 500 de roses.

Una de les principals novetats d’aquest any a Ciutat Vella és la nova identificació que portaran totes les parades amb autorització en funció del producte que venen. Enguany són uns camins de taula que la cooperativa Impulsem del Raval han confeccionat i serigrafiat i que compten amb un petit text poètic per definir el producte que ofereixen.

 

La Rambla del Raval tornarà a ser un important espai per a la celebració de la Diada. Des de fa més d’una dècada, la Fundació Tot Raval dinamitza aquest espai amb tot un seguit d’activitats per contribuir a l’enfortiment dels espais de convivència intercultural del barri. Sorgeixen d’un procés participatiu i de caràcter social que implica a més de 80 entitats, les escoles, els serveis comunitaris i comerços del barri del Raval.

Amb aquesta celebració amb perspectiva intercultural es busquen els aspectes culturals comuns, principalment relacionats amb la literatura i la tradició oral, i alhora crear un punt de trobada festiu que convidi a la resta de Barcelona a visitar el barri. Un espai per conèixer diferents iniciatives socials i culturals que es desenvolupen al Raval i que consta d’una Fira, d’actuacions i d’activitats de promoció de la cultura.

Durant aquesta celebració, els i les participants proposen dos tipus d’activitats que es realitzen o bé dins d’una carpa a peu de carrer o bé sobre els escenaris:

Carpes: venda de llibres i roses; venda d’artesania relacionada amb Sant Jordi i les tradicions culturals diverses; intercanvi de llibres, lectura de contes, presentació de llibres i tallers infantils.
Escenaris: lectura de poemes, cant coral, cançons i balls tradicionals, sardanes, balls de bastons, entre d’altres.

 

A l’Eixample, el Sant Jordi dels infants i els joves

El districte de l’Eixample continua apostant per un Sant Jordi on els protagonistes són els infants i els joves, l’autoedició i la diversitat de cultures, i a on el centre neuràlgic de l’activitat es trobarà al passeig de Sant Joan, en aquesta edició en el tram entre els carrers d’Ali Bei i Casp.

A banda de la indispensable passejada entre parades de llibres i roses, a l’Eixample també es podrà gaudir de les activitats que s’han organitzat al voltant de dos escenaris situats en un cas a passeig de Sant Joan amb Casp, i en un altre cas a passeig de Sant Joan amb Ausiàs March, i també a les diferents zones de carpes ubicades entre els carrers Ausiàs March i Ali Bei.

Als escenaris es faran activitats diverses pensades per als infants i els joves, i també al voltant de la diversitat cultural: tallers de malabars, lectures de contes i poemes, actuacions musicals, balls i danses tradicionals, poemes cantats, tallers de pintura amb la llegenda de Sant Jordi com a leitmotiv. Pel que fa a les carpes, se signaran llibres, es faran demostracions de jocs de taula, es podran escoltar audiollibres, i hi haurà tallers de cal·ligrafia xinesa, de punts de llibre i papiroflèxia xinesa, amb l’Escola Xinesa de Barcelona. Finalment, la biblioteca pública Arús obrirà la sala d’exposicions a un viatge amb essències de l’orient (l’Índia, el Pakistan, i Bangladesh): es faran balls de Bollywood, tallers de henna, presentació d’entitats i cançons d’orient.

Aquest any, a més a més, el Districte de l’Eixample ha impulsat algunes mesures per afavorir l’esponjament de la Rambla de Catalunya amb l’objectiu de fer més còmode la passejada per les diferents parades d’aquesta zona. En concret, s’ha deixat pas al mig de cada tram de carrer per poder sortir de la Rambla i s’ha ampliat els espais dels passos de vianants, per tal que la mobilitat sigui molt més fluïda i comfortable.

El diumenge 23 d’abril s’organitzarà una nova jornada de portes obertes de la Casa de la Ciutat amb motiu de la festivitat de Sant Jordi. El públic hi podrà accedir de 10 a 20 h.

Durant tot el dia, s’oferirà una ruta guiada amb la recreació de personatges històrics que explicaran els salons nobles, així com activitats infantils. Així mateix, el pati de l’Ajuntament de Barcelona acollirà la venda solidària de roses a càrrec d’entitats socials a proposta de l’Acord Ciutadà.

Per altra banda, i seguint l’experiència de les Portes Obertes de Santa Eulàlia, per Sant Jordi també es podrà visitar el Mirador Ma. Aurèlia Capmany de la novena planta de l’edifici Novíssim amb horari de 10 a 20 h. Les persones que hi vulguin accedir hauran de fer-ho per la porta de la plaça Sant Miquel.Compartiu aquest contingut