Eloi Badia inaugura el primer curs per formar als gestors públics de l’aigua : Servei de Premsa

Eloi Badia inaugura el primer curs per formar als gestors públics de l’aigua

25/04/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Badia: “ha de ser un curs de referència per al sector públic en uns moments de remunicipalitzacions arreu del país i de nova governança de la gestió del cicle de l’aigua”

El curs ofereix eines de treball i marcs de referència en la prestació dels serveis públics del cicle local de l’aigua

 
L’Ajuntament de Barcelona coorganitza amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i amb la col·laboració del Consell de Col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya (CSITAL), un curs sobre “El servei públic del cicle de l’aigua” que se celebra a partir d’avui i els dies 2,9,16 i 23 de maig a la seu de la FMC (Via Laietana, 33, 6è 1a). Avui ha tingut lloc la seva inauguració.

 

 

L’objectiu del curs és obtenir una visió panoràmica i pluridisciplinària en relació a la prestació dels serveis del cicle local de l’aigua des d’una perspectiva social, econòmica, ambiental i democràtica i facilitar eines per la remunicipalització del servei, el control de la gestió i presa de decisions que permetin assegurar que l’Administració Pública té en tot moment el govern del servei.

El regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha destacat que la voluntat “és que esdevingui el curs de referència sobre la gestió pública de l’aigua, una eina de formació per als equips tècnics i polítics de les administracions locals que han d’emprendre rescats dels serveis i fer front a noves formes de governança i participació envers d’un servei bàsic i democràtic”.

Badia ha destacat que “cal avançar cap a un canvi de paradigma en la gestió de l’aigua que garanteixi la transparència, la informació, la rendició de comptes i la participació ciutadana en la gestió de l’aigua” .

És per aquest motiu, que la FMC i l’Ajuntament de Barcelona, ha considerat oportú organitzar aquest curs amb l’objectiu d’analitzar en detall aquesta nova realitat, i facilitar les eines necessàries per un millor govern i gestió pública dels serveis d’aigua i sanejament.
El curs va destinat principalment, als equips tècnics i administratius de l’administració local –secretaris, interventors i responsables dels serveis públics locals –, així com també, els responsables polítics que tinguin entre les seves responsabilitats la gestió, el control i/o la presa de decisions per al bon govern del servei.

Per a més informació cliqueu aquí: pdf curs.





Paraules clau

aigua/