L’Ajuntament acorda les aportacions al Circuit de Barcelona-Catalunya fins al 2019 : Servei de Premsa

L’Ajuntament acorda les aportacions al Circuit de Barcelona-Catalunya fins al 2019

29/04/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’acord garanteix la sostenibilitat actual de la instal·lació i la retirada progressiva de l’Ajuntament del seu finançament.

El conveni entre l’Ajuntament i Circuits de Catalunya va més enllà de la promoció de l’esport i la ciutat i posa en valor la realització d’activitats de formació, ocupació, innovació i sostenibilitat

 

L’Ajuntament ha acordat les aportacions per als propers 3 anys al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló. Es preveu destinar 3 milions aquest 2017, 2’5 milions al 2018 i 1’5 al 2019. D’aquesta manera es garanteix la sostenibilitat actual de la instal·lació i es fa efectiva la retirada progressiva de finançament de l’Ajuntament de Barcelona al Circuit de Montmeló amb aportacions decreixents fins a 2019.

Barcelona manté així el compromís amb els alcaldes de la zona i amb la Generalitat de Catalunya per contribuir a la viabilitat de les activitats del circuit ubicat a Montmeló, mentre es troba la fórmula perquè aquesta instal·lació s’autofinancïi.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha destacat que “amb aquest conveni refermem el compromís amb els municipis del Vallès Oriental i amb el sector del motor, que és font de creació de llocs de treball i de riquesa en el nostre país, alhora que també teníem el compromís d’anar reduint les aportacions, i en aquest sentit fem una crida a la Generalitat, l’altra administració que hi té una responsabilitat directa, i que en la mesura que Barcelona anem reduint les aportacions, hauria de suplir-ho amb recursos propis”.

Per la seva part, el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha qualificat de “salt qualitatiu per part del circuit i la connexió amb el territori, que permeti guanyar temps perquè la Generalitat sigui capaç de trobar el finançament públic i privat necessari per a la viabilitat de la instal·lació”, i s’ha sumat a la “crida perquè les entitats privades es comprometin i facin compromisos d’esponsorització”. Colom ha destacat que “les aportacions de l’Ajuntament també serveixen per modular les pràctiques i els retorns que ha de fer el circuit”, i en aquest sentit “teníem el compromís perquè fos un dinamitzador del territori i dels ajuntaments de l’entorn, i que les aportacions de Barcelona no anessin vinculades només a posar el nom de la ciutat al circuit sinó a una activitat que servís per desenvolupar activitat econòmica, en sostenibilitat, noves tecnologies, i en ocupació, en col·laboració amb vivers de Barcelona activa que promocionin start-ups en el sector i noves tecnologies”. Colom també ha destacat que es posa en valor la col·laboració i compromís amb activitats socials del sector, i la promoció en general d’activitats sostenibles del món del vehicle.

El conveni que l’Ajuntament de Barcelona ha negociat amb Circuits de Catalunya estableix la col·laboració entre les dues institucions en l’àmbit de la promoció del món del motor, de la projecció internacional de Barcelona i la promoció econòmica al voltant del Circuit de Barcelona-Catalunya, però posa en valor el compromís d’organitzar activitats de formació, en l’àmbit de la seguretat viària, per exemple; l’ocupació i el foment de l’emprenedoria en el sector de l’automoció, i també vinculades a la innovació i la sostenibilitat, com la promoció del vehicle elèctric.

 

Aportacions vinculades a un pla de desenvolupament i d’activitats

L’aportació de Barcelona al finançament del circuit és una herència de l’anterior mandat, on el govern es va comprometre a aportar al circuit quatre milions d’euros anuals. El Govern municipal ja va anunciar a principi de mandat que iniciava una retirada progressiva del Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló, va aportar-ne dos milions d’euros l’any 2016, i va supeditar la col·laboració de la ciutat amb el circuit a un pla d’activitats paral·leles i un pla de desenvolupament econòmic del territori més enllà del propi circuit, que n’ampliés els usos de les instal·lacions i facilités la seva utilització per part d’entitats esportives, educatives i socials de la ciutat i els municipis de l’entorn, entre altres.





Paraules clau

Circuit de Barcelona-Catalunya/