Jaume Asens comparteix les accions de l’Ajuntament contra les vulneracions de drets humans al CIE de Zona Franca amb dos experts en Drets Humans : Servei de Premsa

Jaume Asens comparteix les accions de l’Ajuntament contra les vulneracions de drets humans al CIE de Zona Franca amb dos experts en Drets Humans

03/05/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha rebut avui a l’Ajuntament de Barcelona l’últim relator de les Nacions Unides sobre Tortura i Tractes Cruels, Inhumans i Degradants, Juan Méndez, i l’expresident del Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura, Mauro Palma, que es troben a Barcelona convidats pel Parlament de Catalunya per parlar sobre la necessitat d’eradicar l’aïllament penitenciari.

 

 

Durant la reunió, els dos experts han exposat la necessitat de reformar el règim d’aïllament a Catalunya per a adequar-lo als estàndards internacionals, que ara fixen una prohibició absoluta de l’aïllament indefinit, i establir els límits de forma clara perquè no es cometin abusos a l’interior dels centres penitenciaris.

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia ha aprofitat la trobada amb els experts per posar-los al dia de la tasca que està duent a terme l’Ajuntament de Barcelona en relació amb els Drets Humans, i el treball transversal que s’està fent perquè aquests s’apliquin a totes les àrees del consistori. A més, Asens ha aprofitat per a explicar-los la situació que es viu dins del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca i ha compartit amb ells l’estratègia del consistori perquè l’Estat tanqui definitivament l’equipament. Els dos experts han expressat el seu suport a Asens en aquest objectiu. Palma coneix l’interior del CIE perquè el va visitar com a membre del Comitè de Prevenció de la Tortura.

A la sortida, Jaume Asens ha destacat la importància de comptar amb “tot el suport, també dels experts internacionals, per acabar amb els forats negres a l’Estat de Dret com el CIE”. “Volem que les polítiques de Drets Humans de Barcelona siguin carta de presentació internacional de la ciutat que sigui equiparable al posicionament que avui tenim en d’altres àmbits, com els esports o el turisme”, ha conclòs.





Paraules clau

CIE/