Comença la Festa Major de Nou Barris més associativa i inclusiva : Servei de Premsa

Comença la Festa Major de Nou Barris més associativa i inclusiva

08/05/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Tindrà lloc del 9 al 14 de maig, i del programa d’activitats destaquen diverses activitats organitzades per entitats de persones amb discapacitat, la Festa Solidària de l’entitat Ubuntu i dos aniversaris: el 10è Picnic de Blues de l’Associació Capibola Blues i els 50 anys de l’obertura del CAP de la Guineueta

El pregó serà el divendres 12 de maig a les 20.30 hores i anirà a càrrec de Rafa Delgado, ex-president del Centre Cultural Els Propis i president de la Fundació Procat

 

La Festa Major arranca aquest dimarts a Nou Barris i omplirà durant sis dies els carrers i les places del districte amb activitats de tot tipus. Les celebracions començaran el dimarts 9 de maig i duraran fins al diumenge 14, i comptaran amb un programació molt completa que enguany reunirà activitats organitzades amb la participació de 83 entitats i col•lectius.

L’esperit de la festa és el d’esdevenir un gran aparador del teixit associatiu del districte i promoure un seguit d’activitats que estiguin relacionades amb el medi ambient, l’educació, la cultura o la infància. Es tracta també del tret de sortida de les festes majors dels tretze barris del districte, que s’aniran celebrant des d’aquest mes de maig fins a l’octubre.

Aquest any s’afegeixen noves propostes dins les activitats inclusives organitzades per les entitats de persones amb discapacitat del districte o adaptades per a aquest col•lectiu. En són exemple la projecció del curtmetratge guanyador del Festival CADI 2017 de cinema i discapacitat intel•lectual, a la seu del districte; activitats de natació inclusiva al complex poliesportiu Artesania i jocs d’agilitat mental i memòria a la plaça Major de Nou Barris.

A més, a banda del ja tradicional Mercat Modernista i les mostres de comerç i mercats al carrer, hi ha altres novetats com la festa solidària organitzada el dissabte a la plaça Major per Ubuntu, l’entitat de lleure infantil i juvenil de Ciutat Meridiana, que se suma aquest any als col•lectius participants. A la festa solidària haurà tallers, un dinar popular i l’actuació musical del grup Xiula.

I destaquen dos aniversaris que es commemoraran al llarg de la setmana: el 10è Pícnic de Blues de l’Associació Capibola Blues, el diumenge al parc Central a partir de les 17h, i la celebració dels 50 anys de l’obertura del CAP de la Guineueta, el dissabte, en què participarà el propi centre i l’Associació de Veïns i Veïnes de la Guineueta.

El pregó tindrà lloc el divendres a les 20.30 hores al pati de la seu del districte i anirà a càrrec de Rafa Delgado, ex-president del Centre Cultural Els Propis i president de la Fundació Procat. D’aquesta manera, el Districte fa un reconeixement a la seva llarga trajectòria d’implicació veïnal i de participació en el teixit associatiu de Nou Barris.

El programa aplega moltes més activitats distribuïdes per tot el districte de música, dansa, tradicions populars, circ, teatre, foc, tallers i jocs, així com de pedagogia, sensibilització i solidaritat. Tota la setmana, a més, hi haurà patis oberts a diferents centres educatius.

 

NOTA: Adjuntem el programa en format PDF





Paraules clau

festa major/ Nou Barris/