Comença el procés participatiu per a la redacció del nou Pla d’Usos de Ciutat Vella : Servei de Premsa

Comença el procés participatiu per a la redacció del nou Pla d’Usos de Ciutat Vella

18/05/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Ciutat Vella inicia el procés participatiu per a la revisió del Pla Especial d’establiments de concurrència pública, hoteleria i altres activitats del districte. Aquest procés  té la voluntat d’establir un diàleg entre el veïnat i les entitats i servirà per canalitzar les seves demandes i aportacions i incorporar-les al nou Pla d’Usos del districte.

Així, avui, dijous 18 de maig tindrà lloc la primera sessió informativa per presentar el procés participatiu, explicar el seu desenvolupament i donar a conèixer el calendari de les sessions de treball. Aquesta trobada, que porta per títol “Sabies que tens un paper protagonista en el pla d’usos?”, se celebrarà a la seu del districte (plaça Bonssuccés, 3).

Posteriorment, l’1 de juny hi haurà un debat que girarà al voltant de la restauració i l’oci nocturn al districte i que també tindrà lloc a la Sala Ernest Lluch de la seu del districte a la plaça Bonsuccés. El 7 de juny, la sessió es dedicarà al comerç i se celebrarà a la Sala Auditori de l’edifici annex al Born Centre de Cultura i Memòria (carrer Comercial, 5). Finalment, el 15 de juny el tema central serà el sector cultural i tindrà lloc a l’Institut de Cultura de Barcelona (Palau de la Virreina, La Rambla, 99).

Paral·lelament, també es faran fins a 40 visites a entitats i associacions per tal de recollir les seves propostes en relació amb el Pla d’Usos i lliurar-los materials didàctics.

Tot el procés i els materials relacionats amb el mateix estaran recollits a la plataforma decidim.barcelona.

El Pla d’Usos té com a principals objectius: buscar l’equilibri entre l’activitat econòmica i el dret a la ciutat, i l’ordenació i limitació de les activitats que generen conseqüències negatives als carrers i places dels barris. També es vol potenciar les activitats econòmiques que ajudin a dinamitzar l’entorn i afavorir la diversitat econòmica i comercial de Ciutat Vella.

La voluntat del Govern municipal és la de definir la proposta de nou Pla Especial de manera participada amb tots els agents implicats i els grups municipals per tal que el document definitiu compti amb el màxim de consens polític i social.





Paraules clau

Ciutat Vella/ Pla d’Usos de Ciutat Vella/