Barcelona obre una setmana plena d’activitats i actes per fixar la mirada ciutadana en la seva arquitectura : Servei de Premsa

Barcelona obre una setmana plena d’activitats i actes per fixar la mirada ciutadana en la seva arquitectura

19/05/2017

Arranca la Setmana d’Arquitectura 2017, que des d’aquest dissabte fins al 26 de maig convertirà la ciutat en l’epicentre d’un ampli ventall d’esdeveniments relacionats amb el món de l’arquitectura per tal que la ciutadania la pugui viure d’una manera amena, didàctica i atractiva

Es projectaran pel·lícules que tenen l’arquitectura de Barcelona com a teló de fons en els territoris on es van rodar, hi haurà exposicions temporals a cinemes, teatres, mercats i biblioteques i es faran itineraris i cicles de conferències

El palau Victòria Eugènia s’ha obert avui al públic per exposar-hi les obres guanyadores i nominades al Premi d’arquitectura contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe, que es lliurarà el dia 26 a la festa de cloenda de la Setmana

A més, durant la setmana es resoldrà un concurs públic de propostes d’intervenció en dues parets mitgeres de la plaça de les Dones del 36 en què la ciutadania participarà en l’elecció de quina proposta es desenvolupa

 

Arranca a Barcelona la Setmana d’Arquitectura 2017, una experiència pionera i compartida que des d’aquest dissabte fins al 26 de maig convertirà la ciutat en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i el patrimoni arquitectònic de la capital catalana.

 

 

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, que vol contribuir a reforçar el valor que té l’entorn urbà construït per a la ciutadania a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement i el debat.

Per això, s’ha elaborat un extens programa d’actes, amb cicles de cinema i arquitectura, conferències, rutes, concursos i espais de difusió per tots els districtes, entre d’altres. S’ha definit comptant amb la participació de les escoles d’arquitectura ETSAB, ETSAV i UIC, i la col·laboració d’altres entitats i institucions com el Consorci de Biblioteques, la Fira l’Associació de Joves Arquitectes de Catalunya, la xarxa de centres cívics, la Filmoteca, la Fundació Miró, el MUBHA, l’Institut d’Arquitectura Avançada, Arquitectes per l’Arquitectura i les associacions de comerciants de Sant Antoni i el Born.

Aquest divendres ja s’ha realitzat una foto de família amb les institucions i entitats participants que ha suposat l’escalfament de motors previ a l’inici de la Setmana. S’ha celebrat al palau Victòria Eugènia, a Montjuïc, que s’obre al públic per acollir una exposició de les obres nominades i les guanyadores del Premi d’arquitectura contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe, que es lliurarà el dia 26 a la festa de cloenda de la Setmana.

L’oferta d’activitats de la Setmana pretén posar en valor el patrimoni quotidià d’indubtable valor que representa l’arquitectura urbana de Barcelona. L’arquitectura és la base de l’espai físic en el qual es desenvolupa la vida dels barcelonins i barcelonines, i per això la Setmana vol servir per consolidar aquest vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania.

En definitiva, la voluntat de la Setmana és que els ciutadans i ciutadanes coneguin l’activitat arquitectònica de més a prop d’una manera amena, didàctica i atractiva, i també descobrir conjuntament usos, espais i transformacions de la ciutat. Un objectiu compartit entre totes les entitats organitzadores i col·laborares que han sumat esforços per impulsar l’esdeveniment.

La Setmana d’Arquitectura abordarà, a través del conjunt d’activitats previstes, diferents temàtiques entre les quals destaquen l’espai públic, la renovació de la ciutat, l’habitatge, el comerç i la cultura.

 

 

Totes les activitats es concreten en un extens programa que es detallen a continuació, i que es pot consultar al web de la Setmana: barcelona.cat/setmanadarquitectura.

A més del web específic, la Setmana ofereix també recursos online com una guia de lectura on es recullen, a través de quatre eixos temàtics, alguns dels projectes urbanístics més destacats que han conformat l’entorn on la ciutadania viu, treballa i es desenvolupa. Es pot consultar aquí: http://bibarnabloc.cat/2017/05/12/setmana-d-arquitectura.Compartiu aquest contingut