250 joves criden al compromís amb els refugiats a l’Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona : Servei de Premsa

250 joves criden al compromís amb els refugiats a l’Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona

23/05/2017

Uns 250 joves de 6è de Primària, secundària, batxillerat i educació especial, han participat avui a la XXII Audiència Pública de Nois i Noies de Barcelona, en la qual han fet una crida al compromís de la ciutat de Barcelona amb els refugiats i refugiades. Els participants són part dels prop de 1.700 infants i joves de 41 centres educatius de la ciutat que la llarg de les darreres setmanes han estat treballant sobre el tema de “Barcelona, ciutat refugi”. Tots ells estudien a centres educatius de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts i Gràcia.

 

L’acte ha estat presidit pel tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens, que ha estat acompanyat pel comissionat d’Educació del consistori, Miquel Àngel Essomba. Asens ha explicat que Barcelona portarà, a totes les institucions estatals, europees i internacionals, l’”expressió de solidaritat vers les persones refugiades que ens heu expressat”. Els nois i noies participants han pogut preguntar als grups municipals com s’està abordant la problemàtica en l’àmbit municipal i estatal.

Fa 22 anys que l’Ajuntament convoca audiències públiques als i les joves de la ciutat, a través de les quals alumnes de diferents centres escolars de la ciutat fan suggeriments i proposen idees per a la millora de la vida a la ciutat. Al curs 2016-2017, els centres han treballat sobre la de Barcelona com a ciutat refugi, acceptant compromisos i fent propostes adreçades a la ciutadania i a l’Ajuntament. L’any que ve, aquesta audiència estarà dedicada als drets dels animals i al futur del Zoo.

A l’audiència també han participat els regidors Raimond Blasi (Pdcat), Marilén Barceló (C’s), Àngels Estellés (PP) i Maria José Lecha (CUP).Compartiu aquest contingut