Amadeu Recasens assisteix a la festa de la cloenda del curs d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana : Servei de Premsa

Amadeu Recasens assisteix a la festa de la cloenda del curs d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana

24/05/2017



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous, 25 de maig, a les 11:30 hores, a l’esplanada del recinte del Fòrum, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, assistirà a la festa de la cloenda del curs d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana.

La Guàrdia Urbana, amb la participació de diferents entitats, ha organitzat un seguit d’espais on l’alumnat pot gaudir de tallers d’activitats lúdiques amb un rerefons educatiu que reforcen els coneixements dels nens i les nenes sobre la mobilitat segura.

L’Educació per a la Mobilitat Segura és una de les accions de prevenció que la Guàrdia Urbana porta a terme a les escoles des de fa més de 60 anys. Aquest programa, batejat amb el nom de “La Guàrdia Urbana a les escoles”, es realitza de manera anual als diferents centres de la ciutat, durant el curs escolar.

El programa s’adreça a les diferents etapes educatives dels menors i va des de l’educació infantil fins al batxillerat. Està estructurat en diverses activitats formatives, impartides per agents-monitors que es desplacen a les escoles dels deu districtes. Aquestes sessions teoricopràctiques es desenvolupen al llarg del curs escolar, i tenen com a objectiu l’adquisició d’hàbits correctes de comportament com a vianants, com a conductors de bicicletes, com a usuaris en els transports públics i en els vehicles particulars.

La finalitat del programa d’educació viària és treballar perquè els nens i nenes aprenguin a valorar la importància que representen, tant per a la seva seguretat com per la dels altres, els comportaments responsables i cívics, la convivència, la solidaritat i el respecte a més d’orientar-los sobre comportaments i situacions de risc.

.





Paraules clau

guàrdia urbana/