Frederic Ximeno participa a les Jornades de debat sobre la futura Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica : Servei de Premsa

Frederic Ximeno participa a les Jornades de debat sobre la futura Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica

24/05/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous, 25 de maig, a les 16:00 hores, (Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente (Paseo Infanta Isabel,1, Madrid), el Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, participa a les Jornades de debat sobre la futura Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica.

Els dies 25 i 26 de maig  se celebren a Madrid unes Jornades de debat sobre quins són els aspectes clau per establir el nou marc normatiu en matèria de canvi climàtic i transició energètica a Espanya. A la trobada, hi participen representants de les administracions, grups polítics, empreses i el sector financer, ONGs, sindicats i científics exposaran les seves propostes a l’entorn de la nova Llei que ha de donar resposta a un nou model de desenvolupament sostenible.

El comissionat d’Ecologia, Frederic Ximerno, participa a la sessió de treball que duu per títol: “Les solucions de les ciutats: sector residu, residencial i mobilitat urbana”. Ximeno defensarà quin ha de ser el paper de Barcelona en la nova llei del canvi climàtic. Les competències de gestió de residus, l’edificació i la mobilitat són clau per reduir les emissions difuses i són a mans de les polítiques dels ens locals. Una llei de canvi climàtic ha de permetre fixar objectius que generin l’opció d’actualitzar les lleis sectorials: per generar menys residus i reciclat més, cal incorporar nous productes a la responsabilitat ampliada del productor, repensar el Sistema de Gestió Integrada o introduir el pagament per generació. Per poder fer un canvi en el model de mobilitat, cal que l’Estat no redueixi aportacions al transport públic i impulsi les rodalies metropolitanes… Per altra banda, cal impulsar la taxa de carboni orientada a polítiques finalistes en els àmbits urbans.





Paraules clau

canvi climàtic/ Transició Energètica/