Barcelona, capital mundial de l’alimentació durant una setmana : Servei de Premsa

Barcelona, capital mundial de l’alimentació durant una setmana

25/05/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Mercabarna guanya el congrés de la Unió Mundial de Mercats per a Barcelona al 2018

El certamen coincidirà amb les fires Alimentària i Hostelco

“Els Mercats del futur: socialment responsables i eficients” serà el tema del congrés

 

Mercabarna organitzarà el XXXIII congrés internacional de la Unió Mundial de Mercats Majoristes (WUWM, Word Union Wholesale Markets) a Barcelona, el 2018. El congrés se celebrarà del 16 al 18 d’abril de 2018, paral·lelament a les fires Alimentària i Hostelco.

La regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, ha explicat l’objectiu de fer-lo coincidir amb les esmentades fires: “d’aquesta manera Barcelona es convertirà durant una setmana en la capital mundial de l’alimentació, amb la participació de representants de tota la cadena de valor d’arreu del món”.

La candidatura de Barcelona, que competia amb les de Mèxic i Strasburg, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i la Fira de Barcelona.

 

Claus per guanyar la candidatura

Segons la presidenta de Mercabarna, “per guanyar la candidatura han estat fonamentals diversos factors: el prestigi de Mercabarna entre els mercats majoristes del món; el fet de fer coincidir el congrés amb una fira de la rellevància internacional com és Alimentària; i la importantíssima xarxa de mercats minoristes (43 mercats) de Barcelona, que la situen com un referent en aquest tipus de distribució”.

 

Malbaratament alimentari, educació i medi ambient

El certamen acollirà uns 300 delegats, entre representants i empresaris dels mercats alimentaris més importants del món, sobretot majoristes però també detallistes, d’uns 30 països.

Sota el lema “Els mercats del futur: responsables i eficients”, el congrés tractarà sobre la responsabilitat social dels mercats vers la societat i el medi ambient. En aquest sentit, es parlarà de malbaratament alimentari, dels mercats com a agents generadors d’ocupació, de la importància de l’educació dels infants en hàbits alimentaris, de l’excel·lència en la gestió de residus, l’eficàcia energètica, la mobilitat eficient… Així mateix, el congrés parlarà sobre els mercats com a vertebradors socials i les aliances de futur entre els mercats majoristes i els detallistes.

 

La Unió Mundial de Mercats Majoristes

Fundada el 1955, la Unió Mundial de Mercats Majoristes (WUWM) és una associació sense ànim de lucre, dedicada a la promoció de l’intercanvi d’informació entre mercats majoristes i detallistes d’arreu del món, amb l’objectiu de millorar-ne la seva organització, gestió i construcció.

La WUWM està formada per més de 800 mercats majoristes i detallistes de 42 països d’arreu del món.

La seva missió és promoure entre la comunitat internacional el paper essencial que desenvolupen els mercats en assegurar la disponibilitat i el proveïment d’una àmplia varietat d’aliments frescos de qualitat, a preus competitius i amb els més elevats estàndards de seguretat alimentari.





Paraules clau

Unió Mundial de Mercats Majoristes/