L’Ajuntament de Barcelona valora positivament la coordinació institucional per resoldre els problemes de cues a l’aeroport Barcelona-el Prat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona valora positivament la coordinació institucional per resoldre els problemes de cues a l’aeroport Barcelona-el Prat

25/05/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

 

 

L’Ajuntament de Barcelona, el Govern de la Generalitat, l’ Ajuntament del Prat de Llobregat i la Cambra de Comerç de Barcelona s’han reunit aquest matí amb l’equip de treball de la Delegació del Govern de l’Estat per analitzar la situació a l’aeroport de Barcelona-el Prat i posar en comú les solucions al caos de les darreres setmanes a causa del canvi de normativa en el control de passaports.

En la reunió han participat el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor; i Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que forma part del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA); així com  el delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, i la directora de l’aeroport de Barcelona-El Prat, Sonia Corrochano.

 

Nou punt de partida

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que “des de l’Ajuntament de Barcelona, estem satisfets per l’alineació de totes les administracions per resoldre els problemes de la ciutadania i fer-ho coordinadament entre tots els actors implicats. Valorem molt positivament aquest nou punt de partida”. També ha posat de relleu que Barcelona ha doblat en 10 anys la seva connectivitat amb ciutats punteres d arreu del món. Per continuar ampliant-ho, calen respostes àgils i contundents a situacions indesitjades com les cues produïdes aquests dies a l’aeroport de Barcelona”. I ha afegit que “per això, farem un seguiment permanent de les mesures correctores anunciades per part de la delegació del govern de l’Estat”.

D’altra banda, el conseller Rull ha remarcat que la comissió de seguiment de control de passaports a l’aeroport farà reunions setmanals i “monitoritzarà els estàndards de temps d’espera i seguirà el desplegament d’efectius”. A la reunió d’avui s’han fixat els temps màxims d’espera al control de passaports, d’acord amb els estàndards europeus. Per a Rull, l’òptim serien 20 minuts per a les sortides i 30 minuts per a les arribades.

El titular de Territori ha lamentat que les mesures per resoldre la situació arribin tan tard: “La nostra pregunta és: per què no s’han pres aquestes mesures abans?”, i ha recordat que ja se sabia que el 7 d’abril entrava en vigor la nova normativa de control de passaports.

En aquest sentit, “diumenge vinent serà la prova de foc” ha advertit el conseller de Territori i Sostenibilitat, atès que es podrà generar “una situació de tensió” en l’operativa, a la T-1 al matí, per l’entrada i sortida de creueristes i a la T-2, al vespre, que hi haurà molt trànsit de les companyies de low cost, ha explicat.

Finalment, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha remarcat que “en aquests moments, el més important, la màxima prioritat, és la seguretat. En segon lloc, que s’està avançant i s’estan posant les mesures necessàries que permetin i que, de fet, ja estan permetent, tornar a la normalitat a l’aeroport de Barcelona”.





Paraules clau

aeroport/