L’Ajuntament de Barcelona organitza les primeres jornades sobre transparència i bon govern : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona organitza les primeres jornades sobre transparència i bon govern

28/05/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà, aquest proper dilluns 29 i dimarts 30 de maig a la seu de Barcelona Activa (carrer Llacuna), les primeres jornades sobre transparència i bon govern, on participaran, en diferents ponències, el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens; la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i el gerent de recursos i director de l’Oficina de Transparència de Barcelona, Joan Llinares.

Durant els dos dies està previst que s’analitzin diferents temàtiques relacionades amb la transparència a través de diferents ponències d’experts tan acadèmics com de l’àmbit institucional. Dilluns, a les 9.30 hores, el gerent de Recursos del consistori, i director de l’Oficina de Transparència municipal, Joan Llinares, obrirà les jornades. Tot seguit, intervindrà la regidora Gala Pin, que també dirigeix la regidoria de Participació de l’ajuntament. Dimarts a les 13 hores, clourà les jornades Jaume Asens, acompanyat pel conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva.

Les jornades busquen reflexionar sobre els valors de la transparència davant dels nous models polítics i socials, on les institucions, les empreses, els agents socials i les entitats han d’avançar cap a una gestió basada en l’eficàcia, l’eficiència i l’ètica. Aquests valors s’han d’incorporar en el desenvolupament diari en sectors com l’economia, l’urbanisme, la comunicació, la participació o l’àmbit jurídic. Les bones pràctiques, el retiment de comptes i la transparència són alguns dels conceptes més actuals de la gestió pública.

Amb aquestes jornades de treball, adreçades a personal tècnic i càrrecs electes de les administracions públiques, s’ofereix un marc de reflexió i de debat per part de professionals que apliquen normes ja desenvolupades, com els membres de l’Oficina de Transparència de l’Ajuntament de Barcelona.

Les jornades estan organitzades per l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l’Oficina Antifrau de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona – Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural.





Paraules clau

bon govern/ transparència/