David Escudé presenta la conferencia “La torre i els Jocs: símbols de la transformació d’una ciutat” : Servei de Premsa

David Escudé presenta la conferencia “La torre i els Jocs: símbols de la transformació d’una ciutat”

06/06/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 7 de juny, a les 19:00 hores, el comissionat d’Esports, David Escudé, presentarà la conferència “La torre i els Jocs: símbols de la transformació d’una ciutat”, que tindrà lloc a la Torre de Collserola (carretera de Vallvidrera al Tibidabo, s/n). Escudé estarà acompanyat d’Eugeni Forradelles, president de l’Associació Consell de Cent; de Francesc Muñoz, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i de Santiago Ponseti, gerent de la Torre de Collserola des dels inicis i fins al 2008. L’acte serà conduit per Olga Viza, periodista de Televisió Espanyola durant els Jocs.

L’acte s’engloba en una setmana plena d’actes commemoratius del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92, durant la qual també té lloc una taula rodona sobre les grans aportacions de Barcelona’92; la celebració dels 25 anys del Centre Municipal de Vela, i dues rutes guiades per l’anella olímpica en clau urbanística, històrica i esportiva.

Dijous 8 de juny se celebra al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch (av. de l’Estadi 60) la taula rodona “Grans aportacions de Barcelona’92: innovació, valors i compromís”, que abordarà quatre aspectes amb els quals els Jocs Olímpics de Barcelona’92 van ser pioners: la importància del voluntariat, les modernes cerimònies, la solidaritat amb les víctimes dels Balcans i la monitorització mediambiental. Hi participaran els protagonistes 25 anys després: Manel Vila, director del programa Ajuntament – Jocs Olímpics; Andreu Clapés, director del Centre de Suport dels Voluntaris del COOB’92; Josep Roca, director de Cerimònies del COOB’92, i José Cuervo, director del Centre Mèdic Coordinador del COOB’92.

El Centre Municipal de Vela celebra també el seu vint-i-cinquè aniversari, i organitzen al Moll de Gregal del Port Olímpic una celebració commemorativa vinculada amb els Jocs durant tot el cap de setmana 10 i 11 de juny. Dissabte s’obren les portes de l’equipament perquè tothom qui vulgui pugui provar les modalitats que s’hi fan i se celebra la Festa dels 25, un sopar a la fresca amb música en directe. Diumenge té lloc una regata per a navegants més experimentats al matí i un acte commemoratiu al vespre.

Finalment, dissabte i diumenge se celebren dues rutes guiades per l’anella olímpica, que busquen donar a conèixer aquesta zona de Montjuïc en clau històrica, urbanística i esportiva. La primera és organitzada pel Centre Cívic Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491) amb el nom “L’esperit de barcelona’92” i té lloc dissabte 10 a les 10.00 hores. La segona va a càrrec del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch i se celebra diumenge 11 a les 11.00 hores.





Paraules clau

esport/