Es posa en marxa el comité de suport a la candidatura de Barcelona perquè siguin “els ambaixadors” de l’EMA a Europa : Servei de Premsa

Es posa en marxa el comité de suport a la candidatura de Barcelona perquè siguin “els ambaixadors” de l’EMA a Europa

12/06/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

“La societat és un potencial que hem d’impulsar perquè siguin els altaveus de la candidatura i poder aprofitar aquesta candidatura històrica per què finalment la seu de l’EMA vingui a Barcelona”

Les tres administracions destaquen la coordinació, la lleialtat i la sintonia que estan mantenint per portar endavant la candidatura

 

Avui s’ha mantingut la primera reunió del Comitè de Suport a la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament. A aquest comitè, integrat per 79 persones professionals vinculades al sector de la sanitat, experts, sector empresarial i mitjans de comunicació entre altres, se’ls ha demanat que siguin ambaixadors de la candidatura de l’EMA a Barcelona.

 

 

Treball en equip per portar l’EMA

La reunió ha estat presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat; i el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín. La ministra ha destacat de la mateixa manera que l’alcaldessa i el conseller la coordinació, la lleialtat i la sintonia que estan mantenint les tres administracions per portar endavant la candidatura de l’EMA: “estem posant tota la carn a la graella perquè ens ho creiem i perquè volem que l’Agència Europea del Medicament vingui a Barcelona”.

Per a la ministra, la candidatura ha estat un exemple de treball en equip: “junts arribem més lluny, som més forts. Junts en necessita la ciutadania per aconseguir l’EMA”.

La ministra ha destacat l’important paper que juga el Comitè de Suport com a representant de tots els àmbits de la societat espanyola, catalana i barcelonina i com a ambaixadors de la candidatura de Barcelona i d’Espanya. En aquest sentit, ha demanat als membres del comitè que siguin els portaveus de les fortaleses de la candidatura de la ciutat comtal i que serveixin “d’altaveu per què puguem aprofitar aquesta oportunitat històrica”.

 

Candidatura de les més fortes

La ministra ha declarat que Barcelona ​​és una candidatura de les més fortes però que no es pot abaixar la guàrdia. Ha recordat que no hi ha cap criteri tècnic pel qual Barcelona no pugui guanyar i ha reiterat el seu convenciment que és la millor opció de totes les possibles.

Per la seva banda el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín ha destacat la col·laboració de les tres administracions en la candidatura de Barcelona i ha recordat que “la societat civil aportarà una gran potència que ens permetrà arribar al final amb  totes les possibilitats “. Comin també ha explicat que l’EMA necessita al seu costat un bon sistema de salut i d’investigació i que el SNS de Catalunya i d’Espanya compleixen de llarg aquest requisit. “Barcelona és imbatible des del punt de vista tècnic” ha afegit.

Així mateix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat “la necessitat de treballar de forma coordinada per aconseguir grans objectius com aquest” i ha remarcat l’aposta de la ciutat per l’EMA” per reforçar un àmbit on som referents, com és el de la investigació i recerca al sector sanitari, i perquè l’agència per nosaltres és clau per al desenvolupament de les properes dècades, i la vinculem a un model de ciutat a llarg termini”.

Colau ha posat èmfasi en “la capitalitat de Barcelona com a ciutat oberta, cosmopolita i que ha cregut sempre en el projecte europeu, que està passant un moment de revisió i de qüestionament, on les ciutats estan cridades a tenir un paper central i fonamental”.

Les tres administracions han coincidit que volen convertir Barcelona en l​a capital del medicament d’Europa i han destacat el paper fonamental de l’EMA com a garant de la seguretat dels pacients de la Unió Europea. La seu de l’EMA a Barcelona seria molt beneficiosa pel reconeixent i prestigi que suposaria per a la ciutat potenciant la seva rellevància en tot el sector sanitari impulsant la ciutat en el sector de ciències de la salut i reforçant les filials de les companyies farmacèutiques amb seu a Espanya. Així mateix representaria un dinamitzador empresarial i un important impacte per al sector de serveis de la ciutat.





Paraules clau

Agència Europea del Medicament/ EMA/