L’Ajuntament de Barcelona acull la celebració institucional del Dia Internacional de Persones Refugiades : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona acull la celebració institucional del Dia Internacional de Persones Refugiades

19/06/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts, 20 de juny, a les 17 hores, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona acollirà la celebració institucional del Dia Internacional de Persones Refugiades, que estarà presidida pel tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens. També està previst que assisteixi la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa.

A l’acte hi intervindrà Joan Raventós, director del Comitè Català de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats. Prèviament es projectarà el vídeo que han realitzat els alumnes de l’Espai Jove  Garcilaso, que recull el testimoni vital de persones refugiades que viuen a Barcelona.

A la celebració del Saló de Cent també hi prestaran testimoni tres persones refugiades: una persona d’Hondures (Carol), un jove del Sahara Occidental (Anhamed) i una noia d’Ucraïna (Tatiana).

Per finalitzar l’acte, es llegirà el manifest del Dia Mundial de les Persones Refugiades.

A l’any 2001, les Nacions Unides van declarar el20 de juny com a Dia Mundial de Les Persones Refugiades. L’objectiu era treure de l’oblit la dramàtica situació que viuen al món milions de persones refugiades, desplaçades dels seus països, sol·licitants d’asil i apàtrides.

Cada any, L’Ajuntament de Barcelona, juntament amb entitats i altres institucions, commemora aquesta diada per visibilitzar la realitat de totes les persones forçades a fugir de casa seva a causa de conflictes armats i violència o per motius religiosos, polítics, ètnics, de gènere o d’orientació sexual.

Enguany, s’afegeixen a la celebració  altres entitats i col·lectius de la ciutat que també donen suport a les persones migrants o refugiades. La seva tasca i les activitats que han organitzat mostren com la solidaritat comença al costat de casa i als espais comunitaris, amb petites grans accions.

 





Paraules clau

refugiats/