L’Ajuntament de Barcelona posa en funcionament el nou carril bici del passeig de Sant Joan : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona posa en funcionament el nou carril bici del passeig de Sant Joan

24/06/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es tracta del tram comprès entre la travessera de Gràcia i l’avinguda Diagonal. El nou carril bici s’ubica a les calçades laterals alliberant així l’andana central del passeig del pas dels usuaris de la bici
L’Ajuntament de Barcelona continua ampliant la infraestructura ciclista de la ciutat, donant compliment als objectius del Pla de Mobilitat Urbana 2013-2018 (PMU) de potenciar la mobilitat a peu, en bici i en transport públic per tal d’assolir una mobilitat més sostenible i més segura a la ciutat.

En aquest marc, aquest any s’està donant un fort impuls a la construcció dels carrils bici que permetrà oferir una infraestructura extensa, connectada i de qualitat als usuaris d’aquest mode de transport. Aquesta setmana Barcelona ha sumat una nova via ciclista en calçada amb la construcció del carril bici del passeig de Sant Joan, en el tram comprès entre la travessera de Gràcia i l’avinguda Diagonal.

Aquesta actuació ha permès treure el pas de les bicicletes de la zona central del passeig de Sant Joan per on es desplacen els vianants i baixar-les a les calçades laterals. Amb la intervenció, s’han construït dos carrils unidireccionals als laterals d’aquesta via, cobrint la calçada ascendent i la calçada descendent. La construcció d’aquest nou carril suposa una millora en la seguretat dels vianants que transiten per l’andana central.

 

 

El nou carril inclou els elements que contempla el Manual de Disseny dels Carrils Bici de Barcelona per aquest tipus de vies i incorpora diferents solucions per millorar-ne la seguretat i la qualitat (pilones, zones perquè les bicicletes puguin fer els girs des dels semàfors, etc..).

A partir del mes de juliol i complementant aquesta intervenció, també es farà la pavimentació del bulevard central del passeig que eliminarà el carril bici. Tindrà dues fases diferenciades: del 3 al 8 de juliol s’actuarà a l’espai comprès entre Indústria i Rosselló i del 10 al 15 de juliol, entre Rosselló i l’avinguda Diagonal. Abans que s’acabi l’any també es preveu completar la calçada del passeig de Sant Joan amb un carril bus que té per objectiu millorar el servei d’aquest transport públic i donar-li prioritat.

 





Paraules clau

carril bici/