Barcelona Activa acull el 2n Fòrum d’Economies Col·laboratives centrat en el debat sobre els seus impactes i la seva regulació : Servei de Premsa

Barcelona Activa acull el 2n Fòrum d’Economies Col·laboratives centrat en el debat sobre els seus impactes i la seva regulació

26/06/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 27 de juny i dimecres 28 de juny, (Sala Emprèn, seu de Barcelona Activa, Llacuna 162-164), Barcelona Activa acull el 2n Fòrum d’Economies Col.laboratives Procomuns, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, i la UOC. La inauguració el dia 27 de juny, a les 9:30 hores, anirà a càrrec del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, Jordi Via; la Directora General de Barcelona Activa, Sara Berbel; la Vicerectora de recerca UOC, Marta Aymerich Martínez i la Directora Dimmons IN3 UOC, Mayo Fuster Morell.

L’edició d’enguany estarà centrada en la regulació de l’economia col·laborativa, amb representants de la Generalitat, Ajuntament i Parlament Europeu que debatran quines poden ser les millors polítiques públiques. Es treballaran també els reptes més específics i locals de les economies col·laboratives de Barcelona i Catalunya, mitjançant un enfocament participatiu i col·lectiu i es farà arribar a les ciutats una guia.

La trobada, que l’any passat va reunir 300 experts, comptarà amb la participació d’experts en procomú digital com Yochai Benkler, de la Universitat de Harvard, que reflectirà en quina mesura la xarxa possibilita formes extensives de col·laboració transformatives per a l’economia i la societat, i el paper que el procomú està tenint en la reconfiguració dels espais econòmics.

L’economia col·laborativa està creixent exponencialment, plantejant reptes i oportunitats. S’ha convertit en una prioritat per les agendes polítiques de tot el món. Des de Barcelona s’està obrint camí per fer front els impactes negatius de determinats models no col·laboratius  i, alhora, liderar una política de promoció del model procomú que té en compte l’impacte social, el model de governança o l’ús de tecnologia lliure.

Durant la trobada es presentaran recursos per a l’emprenedoria, models econòmics i tecnològics per a l’escalabilitat de les iniciatives, i es co-dissenyaran solucions a reptes de la ciutat, en matèria d’habitatge, cures, precarietat i exclusió.

Programa:http://procomuns.net/ca/programa-2017/

 





Paraules clau

economia/ economia col·laborativa/