L’Ajuntament assumirà la redacció del projecte de l’escola La Maquinista per agilitzar els tràmits : Servei de Premsa

L’Ajuntament assumirà la redacció del projecte de l’escola La Maquinista per agilitzar els tràmits

27/06/2017

L’anterior acord establia que la contractació i gestió de la redacció del projecte bàsic aniria a càrrec d’Infrastructures.Cat, de la Generalitat de Catalunya

L’acord perquè l’Ajuntament pugui iniciar ja l’encàrrec del projecte s’ha pres en el si del Consorci d’Educació de Barcelona

Infrastructures.Cat assumirà la construcció de l’escola en base al projecte encarregat i aprovat per l’Ajuntament

El consistori continua treballant en el tràmit urbanístic d’ocupació directa per poder disposar dels terrenys del carrer de Ferran Junoy on està prevista l’escola l’abans possible

El govern de la Generalitat va aprovar la dotació pressupostària de 5.1 milions per la construcció del nou edifici el passat 6 de juny

 

L’Ajuntament de Barcelona assumirà l’elaboració i finançament del projecte executiu per a la construcció de l’escola La Maquinista. Així s’ha acordat en el consell de direcció del Consorci d’Educació de Barcelona, en el que estan representats Ajuntament i Generalitat de Catalunya.

L’anterior acord encomanava la contractació i gestió de la redacció del projecte bàsic i executiu a Infrastructures.Cat. La decisió presa ara manté el compromís que la direcció d’obra i la construcció del centre educatiu La Maquinista continuarà anant a càrrec d’Infrastructures.Cat, que treballarà sobre el projecte encarregat i finançat per l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu final és accelerar el procés per deixar enrere l’actual centre habilitat provisionalment en barracons, al districte de Sant Andreu, i donar resposta així a una de les prioritats de l’equip de Govern en l’àmbit educatiu i a una reivindicació veïnal i del col•lectiu de pares i mares que fa nou anys que s’arrossega. Actualment, l’escola compta amb 19 grups escolars, des de P3 a 6è de Primària, i tots els grups estan complets.

La decisió arriba després que el passat mes de març, el consistori anunciés que iniciaria els tràmits urbanístics d’ocupació directa per poder disposar en un termini de 10 mesos dels terrenys del carrer de Ferran Junoy on està prevista l’escola, un tràmit en el que s’està treballant per tenir-lo enllestit l’abans possible.

El govern de la Generalitat va aprovar la dotació pressupostària de 5.1 milions per la construcció del nou edifici el passat 6 de juny. Mentre es culmina el procés d’ocupació directa del solar de l’escola, l’Ajuntament ha decidit assumir l’elaboració i finançament del projecte executiu per agilitzar els tràmits

L’Ajuntament ha pres aquesta determinació mentre culmina els tràmits urbanístics d’ocupació directa iniciats el passat mes de març per poder disposar en un termini de 10 mesos dels terrenys del carrer de Ferran Junoy on està prevista l’escola. Actualment s’està treballant per tenir enllestit el tràmit l’abans possible i desbloquejar la situació dels sòls on està prevista la futura escola, que fins ara no s’han cedit a l’Ajuntament perquè no s’ha aprovat el projecte de reparcel•lació que els ha d’ordenar.Compartiu aquest contingut