Canvis a la Primera Tinència d’Alcaldia per reforçar l’aposta per l’economia, la ciutat digital i les relacions internacionals : Servei de Premsa

Canvis a la Primera Tinència d’Alcaldia per reforçar l’aposta per l’economia, la ciutat digital i les relacions internacionals

03/07/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora Laura Pérez, responsable de Feminismes i LGTBI, assumeix també la regidoria de Relacions Internacionals

Álvaro Porro serà Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum substituint Jordi Via que per motius personals deixa el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum

 

 

L’alcaldessa, Ada Colau, ha signat els decrets de canvi de cartipàs i de denominació de la Primera Tinència d’Alcaldia adreçats a potenciar àmbits de govern i de gestió com l’economia, incloent-hi la verda i circular, la ciutat digital i les relacions internacionals. La tinència, que encapçala Gerardo Pisarello, assumeix el nom de Primera Tinència d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals que substitueix el nom actual de Treball, Economia i Planificació Estratègica.

El canvi de denominació i d’organigrama es produeix per impulsar diverses àrees de gestió que es troben sota el paraigües de la tinència de Pisarello, un cop superat l’equador de mandat i complerta la fase de planificació estratègica de l’acció de govern. L’impuls de l’economia plural a la ciutat i les polítiques vinculades a l’ocupació es mantenen com a prioritats i principals apostes dels Govern de la ciutat.

En aquest àmbit econòmic, i per tal d’impulsar l’activitat econòmica innovadora vinculada a les noves tecnologies, es vol rellançar l’aposta de Barcelona per afavorir una economia digital més plural i una major sobirania tecnològica, tal com recull el Pla “Barcelona Ciutat Digital 2017–2020, Transició cap a la Sobirania Tecnològica” que lidera la Comissionada de Tecnologia i innovació digital, Francesca Bria.

Pel que fa als canvis en l’organigrama, la regidora Laura Pérez, responsable de Feminismes i LGTBI des de la Quarta Tinència, assumeix també la regidoria de Relacions Internacionals, amb voluntat de donar un nou impuls a les xarxes de relacions amb ciutats d’arreu del món i de la direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional.

Jordi Via deixa el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, per motius personals. L’àrea l’assumeix Álvaro Porro, que serà Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum. Álvaro Porro ocupava fins ara la Direcció Executiva de Desenvolupament Socieconòmic i de Proximitat a Barcelona Activa. Des d’allà ha liderat la creació d’una àrea nova amb nous serveis especialitzats en economia social, així com l’aproximació als barris dels programes d’aquesta agència municipal. L’objectiu és aprofitar aquest canvi per donar un nou impuls a les polítiques de desenvolupament econòmic local als barris, vinculant-les a les polítiques de consum i impulsant projectes socioeconòmics que ajudin a transformar la realitat social i empresarial a través d’iniciatives orientades a generar riquesa i ocupació.

Sota el paraigua de la Primera Tinència es mantenen la regidoria de Presidència, els Programes de Memòria, l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI), i el Gabinet Tècnic de Programació, responsable d’estadística i estudis d’opinió.





Paraules clau

Tinència d’Alcaldia/