Obren els jardins arranjats de l’antiga casa coneguda com els Arabescos, a Vallcarca : Servei de Premsa

Obren els jardins arranjats de l’antiga casa coneguda com els Arabescos, a Vallcarca

06/07/2017

Aquesta setmana obrirà al públic els jardins de l’antiga casa anomenada dels Arabescos, un espai situat just a sota del pont de Vallcarca que s’ha arranjat com a espai enjardinat i zona d’esbarjo. Aquest espai ocupa la finca dels números 111 i 117 de l’avinguda Vallcarca, entre l’avinguda de Vallcarca i el carrer de Gomis. L’operació, que ha realitzat el Districte de Gràcia, ha permès integrar els jardins existents al costat muntanya, sota el Viaducte de Vallcarca, a aquest petit jardí.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha destacat que amb aquesta actuació que finalitza ara, “s’avança en l’objectiu de crear espais i corredors verds entre el Parc dels Tres Turons i del Putxet”. A més, l’operació, tal i com van demanar les entitats veïnals de Vallcarca, ha suposat també la millora les connexions transversals i longitudinals que faciliten d’accés a la parada de metro. En aquell àmbit s’ha realitzat l’ampliació de la vorera existent a l’avinguda de Vallcarca, i s’ha fet millores en l’accessibilitat.

Alhora, s’ha generat una millora en la comunicació entre els jardins ja existents i la nova zona creada amb el manteniment de les antigues finques que ocupaven aquesta parcel·la, coneguda popularment com els ‘Arabescos’, per l’aire moçàrab de la seva arquitectura. La recuperació de les restes de la finca del segle XIX popularment conegudes com els Arabescos es troben a l’interior dels nous jardins. Es tracta d’una antiga construcció d’estil mossàrab que s’ha restaurat per a la seva conservació malgrat que no té valor patrimonial ni històric.

La intervenció en el conjunt de l’espai també ha inclòs l’adequació de la vegetació actual així com la incorporació de nova. També s’ha aprofitat per col·locar un nou enllumenat tipus LEDs, i s’ha realitzat el soterrament de les xarxes aèries dels serveis. També s’ha fet la instal·lació de nou mobiliari urbà als jardins i el seu entorn immediat. En total, l’operació ha comptat amb un pressupost de 806.000 euros.

 

La recuperació del barri de Vallcarca

L’arranjament d’aquest jardí, així com la conservació dels elements arquitectònics d’estil moçàrab, han estat una demanda veïnal constant des que es va començar a realitzar el procés participatiu veïnal a l’entorn del futur de Vallcarca. La millora d’aquesta part del barri, però, no va començar fins a l’octubre passat, amb l’objectiu de convertir-los en espais per a l’ús veïnal i cívic i perquè siguin pol de trobada i dinamització de la vida veïnal.

El projecte ha inclòs tot allò que es va acordar en aquestes taules participatives, com la millora de la comunicació a peu pla amb els jardins existents adjacents, el nou enjardinament, l’adequació de la vegetació actual, la incorporació de nou enllumenat de tipus LED, el soterrament de la xarxa aèria, adequar l’accés a la parada de metro de la L3, l’ampliació de la vorera existent a l’avinguda de Vallcarca, crear nous espais d’estada de sauló amb bancs i cadires, i la reordenació del mobiliari urbà.

 

Desembre de 2016

 

AvuiCompartiu aquest contingut