Jaume Asens visita els interns del CIE, en vaga de fam des de fa 48 hores : Servei de Premsa

Jaume Asens visita els interns del CIE, en vaga de fam des de fa 48 hores

12/07/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcaldia ha anunciat que l’Ajuntament ha contactat amb la Delegació del Govern per oferir els serveis d’atenció sanitària i psicològica als interns

 

 

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha visitat avui el Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca per interessar-se per l’estat d’una cinquantena d’interns que avui han complert 48 hores de vaga de fam. Els interns, la majoria dels quals han accedit a l’Estat via frontera sud, són d’origen guineà.

“La reivindicació d’aquestes persones és exigir dignitat davant d’unes condicions d’internament que vulneren els drets més elementals, com per exemple una assistència mèdica adequada. També reclamar la seva llibertat davant d’una mesura d’internament que és completament desproporcionada”, ha recordat Asens.

Precisament aquest mateix mes de juny el consistori va realitzar un nou requeriment al ministeri. Aquest era l’últim tràmit formal abans de poder demanar a l’Audiència Nacional perquè resolgui aquest contenciós entre dues administracions. Està previst que al setembre es formalitzi el contenciós-administratiu davant d’aquesta instància, a Madrid.

Asens ha defensat la protesta, i ha recordat que en el CIE de la Zona Franca “no es compleixen les condicions mínimes de seguretat i prevenció d’incendis”. Per aquest motiu, ha recordat que el consistori ha reclamat al Ministeri de l’Interior que clausuri el CIE de Zona Franca mentre no pugui acreditar que posseeix d’una llicència d’activitats. “Davant la negativa del Ministeri de l’Interior a complir amb la legalitat vigent, la voluntat del govern d’arribar fins al final en el procediment judicial obert segueix intacte”, ha subratllat Asens.

En sortir, Asens ha explicat que un dels joves que ha visitat afirma ser menor d’edat i disposa d’elements per provar-ho. Per això ha avançat que demanarà a la Fiscalia i a la Direcció del CIE que actuïn.

El tinent d’alcaldia ha anunciat també que l’Ajuntament ha contactat amb la Delegació del Govern per oferir els serveis d’atenció sanitària i psicològica a les persones internes que es troben en vaga de fam.





Paraules clau

CIE/