El barri de Sant Genís dels Agudells compta amb un nou Casal de Gent Gran : Servei de Premsa

El barri de Sant Genís dels Agudells compta amb un nou Casal de Gent Gran

14/07/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Es tracta d’un equipament llargament reivindicat pels veïns i veïnes durant les darreres dècades, ja que no n’hi havia cap a la zona de Collserola per sobre de la Ronda de Dalt

El barri de Sant Genís i el veí barri de Montbau són els dos barris amb la taxa més alta de Barcelona pel que fa a persones majors de 65 anys, amb un 27,80% i un 32,8% respectivament

El Casal de Gent Gran té una superfície de 728m2 i el pressupost ha estat d’1.100.000€

El nou casal neix amb l’objectiu de promocionar la participació de la gent gran de l’entorn, incidint en les accions per a l’envelliment actiu i la millora de la qualitat de vida dels majors

 

El barri de Sant Genís dels Agudells, al districte d’Horta-Guinardó, compta des d’avui amb un nou Casal de Gent Gran, un equipament llargament reivindicat pels veïns i veïnes al llarg de les darreres dècades, ja que no n’hi havia cap a la zona de Collserola per sobre de la Ronda de Dalt.

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president del districte d’Horta-Guinardó, Jaume Collboni, i la regidora el districte, Mercedes Vidal, han inaugurat aquesta tarda l’equipament.

El barri de Sant Genís i el veí barri de Montbau són els dos barris amb la taxa més alta de Barcelona pel que fa a persones majors de 65 anys (el 27,80% a Sant Genís i el 32,8% a Montbau). També tenen uns índex de solitud molt per sobre de la mitjana de la ciutat. En el cas Sant Genís el 26,3% de persones de més de 74 anys viuen soles i en el cas de Montbau, el percentatge se situa en el 27,7%.

El nou casal, que es va començar a construir al juliol de 2016, neix amb l’objectiu de promocionar la participació de la gent gran de l’entorn, incidint en les accions per a l’envelliment actiu i la millora de la qualitat de vida dels majors que duu a terme el consistori en el conjunt de la ciutat. En aquest sentit, el Pla de Barris impulsar específicament a Sant Genís el projecte “Gent Gran Activa-Envelliment saludable”.

 

No obstant, el seu projecte de gestió també neix amb la voluntat de treballar coordinadament i complementària amb la restes d’agents dels barris del voltant, i de què sigui un equipament permeable a altres franges d’edat i a tot tipus de població.

El Casal de Gent Gran de Sant Genís té una superfície de 728m2, i compta amb una sala polivalent, una sala com a espai de trobada i sala de lectura, una de jocs, dos sales de taller, una aula de cuina, i una d’informàtica. Tots els espais s’han dissenyat perquè siguin polivalents i puguin acollir diferents tipus d’activitats en funció de la programació. El pressupost ha estat d’1.100.000€.

Des del dia 17 de juliol fins al dia 28 el casal obrirà de 17 a 20h. Durant aquest període es recolliran les dades de les persones interessades en fer activitats al setembre, es lliurarà informació sobre el funcionament, i es mostrarà l’equipament als veïns i veïnes. La sala de lectura i la sala de jocs restaran obertes al públic. El gestor de l’equipament, que durà a terme les activitats concretes, començarà el 4 de setembre.

 

Sistema constructiu innovador i sostenible

Es tracta d’una construcció innovadora amb planta baixa i planta pis que aprofita el desnivell del terreny per tal de poder facilitar l’accés de les persones amb mobilitat reduïda. Un 85% de la construcció es va completar en taller, fet que va facilitar limitar molt el temps d’actuació sobre el terreny i la generació de residus. Tant el model de treball com el sistema constructiu han estat possibles pel desenvolupament de noves eines informàtiques de disseny i de transmissió d‘informació.

L’edifici aposta per una construcció sostenible, amb mesures bioclimàtiques d’acord amb la seva ubicació, per tal d’augmentar la seva eficiència energètica i la seva qualitat ambiental, aconseguint la certificació energètica A. El sistema és desmuntable i reciclable o recolocable íntegrament.





Paraules clau

equipaments/ gent gran/ Sant Genís dels Agudells/