B:SM llança noves actualitzacions de les aplicacions ApparkB i AreaDUM : Servei de Premsa

B:SM llança noves actualitzacions de les aplicacions ApparkB i AreaDUM

19/07/2017



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

Barcelona de Serveis Municipals, S.A. (B:SM) publica noves actualitzacions de les seves aplicacions ApparkB i AreaDUM amb l’objectiu de seguir augmentant el valor i servei als usuaris. Aquest mes de juliol es llança una actualització de l’aplicació ApparkB que incorpora millores i nous serveis per al seus usuaris.

La millora més important es correspon al Sistema d’Informació a l’Usuari (SIU), una nova eina d’ajuda a l’usuari que permet visualitzar, en el seu mòbil i de forma immediata, la disponibilitat de places d’aparcament de Barcelona.

 

 

El Sistema d’Informació a l’Usuari (SIU) es pot utilitzar de dues formes: el modus navegador, que informa de les places disponibles durant la conducció de l’usuari al seu destí, i el modus predictiu, que permet fer consultes sobre la disponibilitat de places per a una destinació concreta a una hora concreta.

Ambdues modalitats d’ús del Sistema d’Informació a l’Usuari (SIU) proporcionen dades de gran interès per l’usuari donat que l’ajuden a trobar plaça més ràpidament o a planificar la zona a aparcar per endavant. Aquesta millora contribueix directament en la reducció del temps de recerca de la plaça d’aparcament a la ciutat que, a la seva vegada, fa que es redueixi la congestió per el trànsit de proximitat i l’impacte de la contaminació de la ciutat de Barcelona.

Per utilitzar aquesta nova funció, només cal descarregar-se gratuïtament l’aplicació, indicar l’adreça de la destinació a la que es vol anar i seleccionar l’hora prevista d’arribada. En funció dels paràmetres indicats, l’usuari veurà en la seva pantalla de mòbil la previsió de disponibilitat de places d’aparcament de les zones blaves a la ubicació indicada, senyalitzada amb un codi de colors fàcilment entenedor: verd (alta probabilitat), taronja (probabilitat mitja) i vermell (baixa probabilitat). Un cop aparcat el vehicle, l’usuari realitza el pagament a través de l’aplicació tal i com es fa actualment.

Actualment a Barcelona hi ha més de 8.600 places d’aparcament regulat en superfície corresponents a l’Àrea Blava i es registren 12 milions d’operacions anuals. També hi ha gairebé 40.000 places verdes en servei amb més de 4 milions d’operacions anuals. Per millorar la gestió d’aquestes places d’aparcament l’any 2013 es va llançar l’aplicació ApparkB, que ja compta amb més de 254.000 descàrregues. Amb aquesta aplicació mòbil gratuïta i opcional, l´usuari paga pel temps exacte en què utilitza l’aparcament en rotació en zones blaves o verdes preferents de Barcelona.

 

Més novetats de l’aplicació ApparkB: Missatgeria Push i multi idiomes

En aquesta nova versió també s’incorpora la missatgeria Push, que permet incrementar la comunicació de servei amb els usuaris en temps real. Aquest tipus de missatgeria permet fer notificacions sobre possibles incidències del servei, novetats relacionades amb l’ús de l’aparcament en zones regulades o avisos d’interès per l’usuari com alertes per episodis ambientals de contaminació, avisos per emergències, etc.

Finalment, s’incorporen dos nous idiomes a la interfície d’usuari. Als actuals idiomes català i castellà, a partir d’ara l’aplicació també estarà disponible en anglès i francès.

El sistema de pagament a través d’ApparkB ofereix als usuaris les màximes garanties d’ús, donat que Catcert certifica els processos de comptatge de temps i el pagament amb targeta és segur i acompleix amb l’ estàndard PCI DSS. L’aplicació ApparkB es troba disponible per sistemes mòbils Android i iOS.

 

Novetats de l’aplicació AreaDUM: Sistema d’Informació a l’Usuari (SIU)

En aquest mes de juliol també es llança una actualització de l’aplicació AreaDUM incorporant millores i nous serveis per al usuaris de les àrees de Distribució Urbana de Mercaderies (DUM).

En aquesta actualització també s’incorpora a l’aplicació areaDUM el Sistema d’Informació a l’Usuari, la nova funció d’ajuda a l’usuari que permet visualitzar i de forma immediata, la disponibilitat de places d’estacionament a les àrees de Distribució Urbana de Mercaderies. Amb aquesta nova funció els usuaris de les àrees DUM podran planificar les seves rutes de distribució en funció de la disponibilitat de places, reduint el temps de recerca de plaça d’estacionament i contribuint a descongestionar el trànsit i a reduir l’impacte de la contaminació a la ciutat.

Per utilitzar aquesta nova funció, només cal descarregar-se o actualitzar gratuïtament l’aplicació, indicar l’adreça de la destinació a la que es vol anar i seleccionar l’hora prevista d’arribada. L’usuari veurà en la seva pantalla de mòbil la previsió de disponibilitat de places d’estacionament a la ubicació indicada, senyalitzada amb un codi de colors fàcilment entenedor: verd (alta probabilitat), taronja (probabilitat mitja) i vermell (baixa probabilitat). Un cop estacionat el vehicle, l’usuari inicia els 30 minuts d’estacionament a través de l’aplicació tal i com es fa actualment.

 

Més novetats de l’aplicació AreaDUM: Missatgeria Push

L’aplicació també incorpora la missatgeria Push, que permetrà informar en temps real sobre incidències del servei, novetats o avisos per episodis ambientals de contaminació, per emergències o altres avisos d’alt interès pels usuaris. Finalment, s’ha afegit la possibilitat d’afegir el codi de Zona DUM de la senyal vertical de forma manual i el Botó Long Press que permet indicar la ubicació de l’usuari més ràpidament al mapa.

Al 2015 es va posar en marxa l’aplicació areaDUM, una aplicació gratuïta per a la gestió intel·ligent de les places d’estacionament a les Zones de Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) i que substituïa l’ús de l’antic disc horari. Aproximadament hi ha unes 8.500 places destinades a les activitats de càrrega i descàrrega regulada a la ciutat i es produeixen més de  45.000 estacionaments diaris en aquestes zones. Actualment ja s’han superat les 113.000 descàrregues registrades de l’aplicació areaDUM i s’han emès gairebé 15 milions de tiquets digitals des de la seva posada en marxa.





Paraules clau

apparkB/ areaDUM/