Una nova APP permet als discapacitats visuals gaudir de les ofertes i novetats comercials al barri d’Hostafrancs i Sants : Servei de Premsa

Una nova APP permet als discapacitats visuals gaudir de les ofertes i novetats comercials al barri d’Hostafrancs i Sants

31/07/2017

El districte de Sants-Montjuïc, la Xarxa Oberta de Beacons de Barcelona i els Eixos Comercials impulsen un dispositiu que millora l’accessibilitat dels comerços i facilita a les persones amb diversitat funcional visual conèixer els establiments de proximitat

200 establiments del districte s’hi sumen a la iniciativa i ajuden a desenvolupar l’aplicació mòbil “Aparadors virtuals”

 

El districte de Sants-Montjuïc ha impulsat, juntament amb l’Eix Comercial Creu Coberta i Sants Establiments Units i la cooperativa Xarxa Oberta de Beacons de Barcelona, una nova APP que permet als discapacitats visuals disposar d’informació actualitzada i reclams publicitaris a mesura que transiten pel carrer. A través dels ‘beacons’, dispositius autònoms, de reduïdes dimensions, baix manteniment i cost, que emeten un senyal Bluetooth, les persones que tenen instal•lada aquesta APP gratuïta anomenada “Barcelona sense barreres” -oberta a tota la ciutadania- poden rebre notificacions al seu dispositiu mòbil.

 

 

D’aquesta manera, i pensat específicament per a persones amb discapacitat visual, el missatge pot obrir-se amb àudio-descripció, facilitant-te l’accessibilitat al comerç i posant en valor l’eix comercial de proximitat del barri.

 

Més de 200 comerços implicats

Per primera vegada s’aborda l’accessibilitat comunicativa als comerços per a persones amb diversitat funcional visual. Aquesta primera pràctica, que també és una mesura de govern impulsada pel govern del districte, s’ha fet a l’Eix Comercial de Creu Coberta Coberta i Sants Establiments Units on s’ha implementat un projecte de beacons en més de 150 comerços, i que s’estendrà en breu fins a 200 botigues i comerços més.

Així doncs, a través d’aquests “Aparadors virtuals”, les persones que tinguin instal•lada l’aplicació al seu dispositiu mòbil rebran notificacions quan s’apropin a les botigues, ja que l’APP reconeix la senyal dels beacons. Aquestes notificacions, que disposen de descripció auditiva, podran oferir productes, novetats, recomanacions… Les persones que no tenen aquesta discapacitat, si volen, també podran accedir a través del dispositiu al web del comerç i navegar entre l’oferta de l’establiment.

 

Un districte compromès amb l’accessibilitat

Aquesta nova experiència no és l’única. Des de fa anys, el districte de Sants-Montjuïc ha impulsat projectes, amb la col•laboració dels diferents eixos comercials del districte i de la Càtedra d’accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, propostes per millorar l’accessibilitat de diferents col•lectius a l’entorn. Per exemple, a través del projecte Sants Sense Barreres o La Marina Sense Barreres, que estudien –juntament amb persones amb problemes de mobilitat, estudiants de la càtedra, i tècnics del districte- com modificar les barreres arquitectòniques que hi ha a molts comerços dels barris del districte, atorgant després unes ajudes per qui vulgui millorar aquestes condicions.

El pressupost del projecte és de 18.000 euros (IVA inclòs)Compartiu aquest contingut