El Districte de Sant Andreu inicia una campanya dirigida als propietaris de gossos per mantenir neta la via pública : Servei de Premsa

El Districte de Sant Andreu inicia una campanya dirigida als propietaris de gossos per mantenir neta la via pública

04/08/2017

S’ha enviat una carta a les 2.947 persones que tenen censat el seu gos

La iniciativa s’emmarca en una campanya que sota el lema “Estima la ciutat com estimes el teu gos” vol fomentar que les persones que en són propietàries es facin responsables dels excrements i orins dels seus animals de companyia

L’objectiu és que les persones que conviuen amb gossos col•laborin per aconseguir una ciutat més neta i agradable

Els equipaments municipals del Districte de Sant Andreu oberts a l’agost distribueixen ampolles d’aigua plegables dissenyades per poder dur-les amb facilitat quan es treu a passejar l’animal de companyia

Es recorda que en cas d’incompliment, l’Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d’animals estableix una sanció de multa de fins a 750€.

 

El Districte de Sant Andreu ha iniciat una campanya per a la tinença responsable de gossos adreçada específicament als propietaris d’animals de companyia per tal que es facin responsables dels excrements i orins dels seus animals de companyia a la via pública. Així, la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha enviat una carta als 2.947 propietaris de gossos censats que consten al districte, informant-los dels detalls de la campanya.

Els propietaris de gossos poden anar a recollir una ampolla d’aigua els equipaments municipals del districte fins el dia 30 de setembre. Tots ells són oberts també durant el mes d’agost: centres cívics de Bon Pastor, Baró de Viver, Navas, La Sagrera i Trinitat Vella, a més dels casals de barri de Congrès-Indians i Can Portabellla.

A la carta, es recorda als propietaris que aquesta ampolla d’aigua plegable i amb un mosquetó per facilitar el transport ha de servir “perquè l´utilitzis per netejar les superfícies on hagi orinat el teu gos” i que està pensada perquè es porti sempre que es treu a passejar l’animal de companyia.

De la mateixa manera, la carta també recorda que en cas d’incompliment, l’Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d’animals estableix, en el seu article 23, una sanció de multa de fins a 750€. A banda, no tenir cura que l’animal domèstic no embruti la via pública constitueix també una infracció lleu de l’Ordenança municipal de medi ambient, segons estableix l’article 73.6.

La carta forma part d’una campanya més àmplia amb el lema “Estima la ciutat com estimes el teu gos” que inclou futlletons i cartells distribuïts pels set barris del districte: Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Sant Andreu de Palomar, La Sagrera, El Congrès i els Indians i Navas, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la necessitat de preservar la neteja de la via pública.

 

Àrees d’Usos Compartits per Gossos i Àrea d’Esbarjo de Gossos

El Districte de Sant Andreu compta amb diverses zones d’usos compartits per a gossos, és a dir, àrees en les quals poden anar els gossos sense lligar en un determinat horari. Aquests espais són els Jardins al voltant de Casa de l’Aigüa i Parc de la Trinitat, voltants de l’esglèsia de Sant Andreu, plaça Islàndia, plaça General Moragues, Parc Pegaso, Canòdrom, La Llosa de Baró de Viver, passatge Posoltega i plaça Robert Gherard.

A banda, està prevista la construcció de l’Àrea d’Esbarjo per a Gossos del districte de Sant Andreu, que s’ubicarà a la part superior del carrer Ciutat d’Asunción i la nova obertura del carrer Tucumán, amb una superfície de 700 m2.Compartiu aquest contingut