El Casc Antic guanyarà un nou Casal de Gent Gran i allotjaments amb serveis col·lectius al carrer Mestres Casals i Martorell : Servei de Premsa

El Casc Antic guanyarà un nou Casal de Gent Gran i allotjaments amb serveis col·lectius al carrer Mestres Casals i Martorell

11/08/2017

L’Ajuntament de Barcelona ha licitat el concurs d’idees per a la redacció de l’avantprojecte d’aquests espais que es començaran a construir a la primavera de 2019 i que comptaran amb un pressupost de 3’2 milions d’euros

Paral·lelament, des del districte de Ciutat Vella s’està treballant en el projecte d’urbanització provisional de l’espai que s’ha consensuat amb veïnat i entitats de l’entorn

 

El barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera, al districte de Ciutat Vella, guanyarà un nou casal per a gent gran i allotjaments amb serveis col·lectius també per a gent gran al carrer Mestres Casals i Martorell, 2-16. L’Ajuntament de Barcelona ha licitat el concurs d’idees per a la redacció de l’avantprojecte. Mentrestant, s’està treballant en el projecte d’urbanització provisional, que s’ha fet de manera consensuada amb el veïnat.

Els equips redactors que participin al concurs hauran de realitzar una proposta d’idees que definirà la volumetria del nou equipament, la distribució del programa funcional previst, els criteris estructurals i constructius i la proposta dels espais exteriors en relació amb l’edifici i amb el seu entorn més immediat. Es valoraran aquelles propostes que tinguin especial sensibilitat a l’hora d’inserir el nou volum o volums de l’equipament en un entorn urbà ja consolidat.

En total, la superfície construïda de l’edificació serà d’uns 1.500 m2 aproximadament i uns 270 m2 per a la urbanització dels entorns. El pressupost és d’uns 3’2 milions d’euros.

Cal tenir en compte que els dos equipaments, amb una superfície similar podran compartir espais com són el menjador amb servei d’àpats amb companyia i bugaderia, i alhora hauran de poder funcionar independentment, amb dos accessos diferenciats.

El calendari de l’actuació contempla que el concurs d’idees s’adjudiqui al desembre de 2017, que a la primavera de 2018 es disposi dels avantprojectes i que després de l’estiu de 2018 ja estigui redactat el projecte executiu. La voluntat és poder iniciar les obres a la primavera de 2019 i aquestes tindran una durada aproximada d’entre 12 i 15 mesos.

 

Urbanització provisional de l’espai

El districte de Ciutat Vella ha estat treballant durant els darrers mesos amb entitats i veïnat de l’entorn del carrer Mestres Casals i Martorell per tal de poder consensuar quina és la urbanització provisional que acollirà aquest espai fins que s’iniciïn les obres.

Actualment, s’està redactant el projecte però de les sessions participatives es va desprendre que aquesta actuació provisional ha d’aprofitar part de les estructures existents. La voluntat és la de desmuntar una de les dues grans jardineres que hi ha actualment i mantenir-ne l’altra, la més gran, que està tocant a la mitgera.

La idea és consolidar-la per fer unes grades per tal que el veïnat pugui seure i generar un àmbit que permeti que tant entitats com veïnat puguin desenvolupar activitats infantils i intergeneracionals. Un dels objectius principals de l’actuació és recuperar més espai públic.

El projecte es concretarà a la tardor i les obres començarien el darrer trimestre d’enguany. El pressupost no superarà els 60.000 euros.Compartiu aquest contingut