Afectacions a les xarxes de TMB amb motiu de l’atemptat a la Rambla de Barcelona : Servei de Premsa

Afectacions a les xarxes de TMB amb motiu de l’atemptat a la Rambla de Barcelona

17/08/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Actualització a les 23 h: afectacions a les xarxes de TMB amb motiu de l’atemptat d’avui a la Rambla de Barcelona

Les línies 2 i 3 de metro funcionen parcialment i gran part del servei d’autobús ha estat alterat com a conseqüència del perímetre de seguretat establert al centre de la ciutat

L’atemptat comès aquesta tarda a la Rambla de Barcelona ha tingut efectes en els xarxes de transport públic que gestiona TMB, a causa de l’establiment de perímetres de seguretat d’àmbit creixent al voltant del lloc dels fets. Tant la xarxa de metro com la d’autobusos estan patint alteracions de servei importants, en funció de les indicacions que han anat donant les autoritats policials i de protecció civil.

Les afectacions han començat a les 17.20 a la zona de plaça Catalunya i Rambles, amb el tancament de les estacions de metro de Catalunya, Liceu i Drassanes, i el desviament dels autobusos que circulen per la Rambla.

A la xarxa de metro, les alteracions vigents són les següents:

L1: els trens no paren a Universitat i Catalunya. L2: circula entre Passeig de Gràcia i Badalona Pompeu Fabra. L3: funciona entre Zona Universitària i Espanya, d’una banda, i de Passeig de Gràcia a Trinitat Nova, de l’altra.

Les línies L4, L5, L9 Sud, L9 Nord, L10 i L11 funcionen amb normalitat, tot i que les dues primeres han tingut alteracions en funció del perímetre de seguretat implantat. A més, durant uns 45 minuts, a partir de les 19.25, ha estat sense servei el sector Zona Universitària – Maria Cristina de la L3 i l’estació Zona Universitària de la L9 Sud, en relació amb un succés a l’exterior i seguint també instruccions de les autoritats policials.

Al mateix temps, el servei d’autobús ha experimentat alteracions severes a causa de les restriccions de trànsit imposades al centre de la ciutat. Inicialment TMB ha aplicat desviaments per l’exterior del perímetre format pels carrers Casanova, Aragó, passeig de Sant Joan i de Colom. A partir de les 6 de la tarda, s’ha suspès el servei del Barcelona Bus Turístic i s’han retirat també cotxes de les línies regulars que travessen el centre.

A partir de les 8 del vespre, els cordons de seguretat han fet que el 90% de les línies quedessin afectades d’una manera o altra fins a la finalització del servei.

En la situació excepcional creada per l’atemptat d’aquesta tarda, TMB ha actuat amb diligència per col·laborar en la labor dels cossos policials i sanitaris, així com per protegir la seguretat dels passatgers. De manera excepcional, s’ha autoritzat a viatjar sense bitllet a les xarxes de metro i autobusos, per facilitar l’evacuació dels ciutadans que volien tornar a casa. A instàncies de la policia, a més, s’han facilitat autobusos per formar cordons de seguretat en les principals vies d’accés a Barcelona.

TMB condemna rotundament l’atemptat terrorista comès avui a Barcelona i se solidaritza amb les víctimes.





Paraules clau

Atemptat a la Rambla / Atentado en La Rambla / Attack on La Rambla/ mobilitat/ tmb/