[AMPLIACIÓ 23:30] Activats els serveis d’emergències i urgències socials de Barcelona per a atendre ferits i familiars : Servei de Premsa

[AMPLIACIÓ 23:30] Activats els serveis d’emergències i urgències socials de Barcelona per a atendre ferits i familiars

17/08/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquesta tarda el Servei del Centre d’Urgències i Emergències Socials (Cuesb) d’atenció psicosocial permanent de la ciutat, que atén qualsevol situació d’urgència i d’emergència social a la ciutat, durant les 24 hores dels dia, els 365 dies de l’any. El Cuesb s’està coordinant amb la resta d’equips professionals per tasques de suport a víctimes, familiars i afectats.

La seu del servei, situat al carrer Llacuna, ha estat declarat punt d’atenció a les persones afectades pels serveis d’emergència. En aquest espai municipal es donarà atenció als afectats i víctimes que requereixin atenció i que ja hagin obtingut l’alta hospitalària, així com als testimonis dels fets que requereixin atenció psicològica. També s’ha habilitat de forma provisional, un punt d’atenció a l’Hotel Gran Via Palace.

L’equip està format per psicòlegs, treballadors socials i tècnics, especialitzats en l’atenció en crisi. Les seves funcions són atenció a persones en situació de crisi social greu i que requereixin d’atenció psicosocial immediata. En aquests moments hi ha 20 persones treballant en 3 equips a diferents punts d’atenció habilitats. Així mateix s’està donant suport a Institut Medicina Forense de la ciutat.

L’equip activat avui està realitzant la primera assistència psicològica als afectats, siguin familiars de víctimes o testimonis dels fets. Els professionals ofereixen assistència psicològica i social necessària a les persones afectades a mesura que els diferents serveis d’emergència que estan actuant al lloc dels fets els van derivant. En aquest moment, s’està prioritzant l’atenció a les persones directament afectades, i familiars de víctimes.

Mentre duri l’emergència, s’oferirà la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones afectades –allotjament o manutenció, si cal–, així com dels familiars que puguin necessitar-ho.





Paraules clau

Atemptat a la Rambla / Atentado en La Rambla / Attack on La Rambla/ emergència/