[AMPLIACIÓ] Els serveis del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona continuen atenent les famílies afectades per l’atemptat de les Rambles : Servei de Premsa

[AMPLIACIÓ] Els serveis del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona continuen atenent les famílies afectades per l’atemptat de les Rambles

19/08/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Un equip itinerant informarà del servei a persones que es troben treballant a l’entorn de les Rambles per si necessiten atenció psicològica

Deu famílies han rebut acompanyament psicològic especialitzat per a poder afrontar les tasques de reconeixement de les víctimes

 

Deu famílies de víctimes han rebut l’acompanyament psicològic especialitzat del servei del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per poder afrontar les tasques de reconeixement de les víctimes que en aquests moments es troben a les instal·lacions de l’Institut Anatòmic Forense de Catalunya. En total, s’ha fet 31 accions de suport psicològics presencial i 19 més pel telèfon habilitat pel CUESB (900703030). El telèfon atén a qualsevol ciutadà o ciutadana que ho sol·liciti, hagi estat víctima de l’atemptat o testimoni visual. Aquest servei fa una primera atenció i deriva a centres hospitalaris en els casos greus.

Des que es va activar el servei, en el mateix moment dels fets, el CUESB ha atès més de 130 persones a qui se’ls ha facilitat serveis d’atenció psicològica especialitzada, allotjament quan s’ha requerit o d’altres tipus de gestions, com contacte amb els consolats, cerca de familiars, trasllats a l’aeroport, etc…Aquest servei està reforçat amb la presència de traductors.

Aquesta nit, cap de les famílies ha sol·licitat allotjament a les instal·lacions del Centre d’Estades Breus que es troba a la mateixa seu del CUESB, al carrer Llacuna. Tot i així, des d’aquest servei s’ha gestionat l’allotjament de quatre famílies en d’altres recursos de la ciutat.

 

Boqueria oberta

D’altra banda, avui el mercat de la Boqueria ha restablert la seva activitat amb normalitat i els paradistes han pogut obrir al públic des de primera hora. Des d’ahir a les 15 hores, el trànsit rodat es va tornar a obrir després que quedés afectat pel perímetre de seguretat establert arran de l’atemptat de dijous.

 

Informació

Durant la propera setmana, un equip de professionals del CUESB visitarà les Rambles per contactar amb les persones que treballen a botigues, comerços, quioscos i parades del Mercat de la Boqueria amb l’objectiu d’informar-los de la possibilitat de rebre atenció psicològica si ho requereixen. El CUESB ha editat un díptic amb la informació dels serveis de què disposa i del telèfon d’atenció (900703030).

Els tècnics del CUESB informaran també dels símptomes que es poden experimentar si s’ha sigut testimoni d’una vivència com la ocorreguda dijous passat perquè les persones les identifiquin i sol·licitin atenció psicològica.





Paraules clau

Atemptat a la Rambla / Atentado en La Rambla / Attack on La Rambla/