Acte final de la manifestació ciutadana “No tinc por” : Servei de Premsa

Acte final de la manifestació ciutadana “No tinc por”

25/08/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Continguts de l’acte final de la manifestació

El proper dissabte 26 d’agost, quan arribi la capçalera, a l’escenari situat a plaça Catalunya tindrà lloc l’acte final de la manifestació ciutadana “No tinc por”. Un acte amb la societat barcelonina contemporània com a protagonista, on es creuaran les paraules i la música amb la força i la unitat que han demostrat els ciutadans i ciutadanes davant de l’adversitat.

L’acte es planteja en dues parts:

En la primera part Rosa Maria Sardà i Míriam Hatibi faran unes lectures especialment escollides per l’ocasió, amb la col·laboració de Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure. L’actriu que va protagonitzar “La Rambla de les Floristes”, de Josep Maria de Sagarra, i Hatibi, una de les persones que en els darrers dies més fort s’ha escoltat cridar a favor de la convivència seran la veu de la ciutat. Dues dones, nascudes a Barcelona, que viuen a Barcelona, i que estimen Barcelona.

En la segona part, Peter Thiemann, violoncel·lista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i Guillem Gràcia, estudiant de violoncel, interpretaran ‘El Cant dels Ocells’, tema que Pau Casals va convertir en símbol de pau i llibertat. Dos violoncel·listes: un consolidat que s’ha fet seva la ciutat de Barcelona i l’altre que representa el futur interpretaran aquest cant de llibertat mentre es projecten imatges de com ha viscut la ciutadania els dies posteriors a l’atac: una Barcelona unida, diversa, compromesa i sense por. Una Barcelona que mira cap endavant.

L’escenari estarà guarnit amb decoracions florals del Gremi de Floristes de Catalunya. El fons de l’escenari serà el dibuix de “Barcelona” amb crespó que va realitzar l’artista Frederic Amat acompanyat del lema de la manifestació “No tinc por” en diferents idiomes.

Durant la manifestació, diversos voluntaris repartiran entre els assistents milers de flors vermelles, grogues i blanques, que són els colors de la ciutat de Barcelona.

 

Breu biografia dels participants

Rosa Maria Sardà

Nascuda a Barcelona l’any 1941, la seva família sempre ha estat vinculada al món de l’espectacle. Va començar a fer teatre al seu barri, a Horta. Actualment és una de les actrius de cinema, televisió i (sobretot) teatre més importants del país i ha estat guardonada amb nombrosos premis.

Míriam Hatibi

Va néixer a Barcelona l’any 1993. És graduada en International Business Economics per la Universitat Pompeu Fabra, Màster en Internacionalització per la UB i actualment treballa com a analista de dades a una agència de comunicació. A més és membre de la Fundació Ibn Battuta a Barcelona.

Peter Thiemann

Des de 1987 és violoncel solista de la Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu. A més d’haver tocat per gairebé tot el món, és fundador i director artístic de la AIMS Fundació i professor de la Fundació Barenboim-Said, que promou activitats educatives i formatives en el camp de la música amb esperit de pau, diàleg i reconciliació.

Guillem Gràcia Soler

Va néixer l’any 2005 a Barcelona i toca el violoncel des de que té 5 anys. Ha estudiat música a l’escola Frederic Mompou de Matadepera amb el professor Jordi Garcia. Actualment és alumne de la violoncel·lista Anna Mora i durant l’estiu ha fet el curs internacional impartit pel violoncel·lista el Lluís Claret a Fontroide (França). El proper curs començarà el Grau Professional de Violoncel al conservatori de Terrassa.





Paraules clau

Atemptat a la Rambla / Atentado en La Rambla / Attack on La Rambla/ manifestació/