75 representats dels cossos de seguretat i d’emergència i de les entitats veïnals i ciutadanes encapçalen la manifestació “No tinc por” : Servei de Premsa

75 representats dels cossos de seguretat i d’emergència i de les entitats veïnals i ciutadanes encapçalen la manifestació “No tinc por”

26/08/2017

Darrera la capçalera hi haurà un bloc de més d’un centenar de persones membres de diferents comunitats religioses, entitats de pau, drets humans, contra el racisme, immigració i socials, a més d’associacions de Ciutat Vella, entitats veïnals, ciutadanes i econòmiques

Un total de 75 representants de cossos de seguretat i d’emergència i de les entitats veïnals i ciutadanes encapçalaran aquesta tarda la manifestació “No tinc por”, entre Jardinets de Gràcia i Plaça Catalunya.

La capçalera de la manifestació estarà formada per membres de tots els cossos de seguretat, prevenció, sanitaris i d’atenció social: Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, les policies locals de Cambrils, Alcanar i Ripoll, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Bombers, així com també membres de les comunitats musulmana i d’entitats veïnals, representants del SEM, personal sanitari dels 8 hospitals de referència que van atendre víctimes: Vall d’Hebron, Hospital del Mar, Pere Camps, Sant Pau, Clínic, Germans Trias i Pujol, CUAP Sant Martí, Dos de Maig, Sant Joan de Déu, Sagrat Cor, Joan XXIII, i forenses. Professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i la Creu Roja, també formaran la primera línia de la manifestació. Aquesta també inclourà treballadors del servei de neteja i persones de col•lectius, empreses o organitzacions que el dia de l’atemptat van tenir una actitud solidària en la seva feina, com són els taxistes, el call center de Turisme i el Punt d’Informació de Turisme de Barcelona, o els establiments del Corte Inglés, Hard Rock Café, Sfera i el sector hoteler. Col•lectius directament lligats a la Rambla seran representats també en aquesta capçalera: els comerciants de la Boqueria, Amics de la Rambla, floristes, quiosquers, cambrers i personal de la biblioteca de Sant Pau i la Biblioteca de Catalunya.

Les 75 persones que formen part de la capçalera de la manifestació, i que van auxiliar a les víctimes en el moment de l’atemptat, portaran per torns la pancarta, amb el lema “No tinc por”.

Darrera la capçalera hi haurà una representació ciutadana que inclourà una delegació d’entitats que treballen per la pau, contra el racisme i en defensa dels drets humans, així com les associacions de Ciutat Vella, entitats veïnals, ciutadanes, i una representació d’agents econòmics. En aquesta capçalera també hi haurà familiars de víctimes dels atemptats.

Continguts de l’acte final de la manifestació

Quan la capçalera de la manifestació arribi a l’escenari situat a Plaça Catalunya tindrà lloc l’acte final de la manifestació ciutadana “No tinc por”. Un acte amb la societat barcelonina contemporània com a protagonista, on es creuaran les paraules i la música amb la força i la unitat que han demostrat els ciutadans i ciutadanes davant de l’adversitat.

L’acte es planteja en dues parts:

En la primera part Rosa Maria Sardà i Míriam Hatibi faran unes lectures especialment escollides per l’ocasió. El disseny de l’acte ha comptat amb la col•laboració de Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure. Sardà, l’actriu que va protagonitzar “La Rambla de les Floristes”, de Josep Maria de Sagarra, i Hatibi, una de les persones que en els darrers dies més fort s’ha escoltat cridar a favor de la convivència seran la veu de la ciutat. Dues dones, nascudes a Barcelona, que viuen a Barcelona, i que estimen Barcelona.

En la segona part, Peter Thiemann, violoncel•lista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i Guillem Gràcia, estudiant de violoncel, interpretaran ‘El Cant dels Ocells’, tema que Pau Casals va convertir en símbol de pau i llibertat. Dos violoncel•listes: un consolidat que s’ha fet seva la ciutat de Barcelona i l’altre que representa el futur interpretaran aquest cant de llibertat mentre es projecten imatges de com ha viscut la ciutadania els dies posteriors a l’atac: una Barcelona unida, diversa, compromesa i sense por. Una Barcelona que mira cap endavant.

L’escenari estarà guarnit amb decoracions florals del Gremi de Floristes de Catalunya. El fons de l’escenari serà el dibuix de “Barcelona” amb crespó que va realitzar l’artista Frederic Amat acompanyat del lema de la manifestació “No tinc por” en diferents idiomes.

Durant la manifestació, diversos voluntaris repartiran entre els assistents milers de flors vermelles, grogues i blanques, que són els colors de la ciutat de Barcelona.

Breu biografia dels participants

Rosa Maria Sardà

Nascuda a Barcelona l’any 1941, la seva família sempre ha estat vinculada al món de l’espectacle. Va començar a fer teatre al seu barri, a Horta. Actualment és una de les actrius de cinema, televisió i (sobretot) teatre més importants del país i ha estat guardonada amb nombrosos premis.

Míriam Hatibi

Va néixer a Barcelona l’any 1993. És graduada en International Business Economics per la Universitat Pompeu Fabra, Màster en Internacionalització per la UB i actualment treballa com a analista de dades a una agència de comunicació. A més és membre de la Fundació Ibn Battuta a Barcelona.

Peter Thiemann

Des de 1987 és violoncel solista de la Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu. A més d’haver tocat per gairebé tot el món, és fundador i director artístic de la AIMS Fundació i professor de la Fundació Barenboim-Said, que promou activitats educatives i formatives en el camp de la música amb esperit de pau, diàleg i reconciliació.

Guillem Gràcia Soler

Va néixer l’any 2005 a Barcelona i toca el violoncel des de que té 5 anys. Ha estudiat música a l’escola Frederic Mompou de Matadepera amb el professor Jordi Garcia. Actualment és alumne de la violoncel•lista Anna Mora i durant l’estiu ha fet el curs internacional impartit pel violoncel•lista el Lluís Claret a Fontroide (França). El proper curs començarà el Grau Professional de Violoncel al conservatori de Terrassa.Compartiu aquest contingut