L’Ajuntament i els agents econòmics de la ciutat constaten la normalitat dels sectors turístic i comercial : Servei de Premsa

L’Ajuntament i els agents econòmics de la ciutat constaten la normalitat dels sectors turístic i comercial

29/08/2017

Avui s’ha celebrat la primera reunió del Grup de seguiment dels agents econòmics del comerç i el turisme de la ciutat, creat per treballar en l’escenari del sector a Barcelona després dels atemptats a la ciutat i a Cambrils

El tinent d’alcalde Jaume Collboni ha destacat que, segons les dades dels operadors, no hi ha hagut cancel·lacions en hotels, fires i visites, i es compleixen les previsions d’ocupació hotelera, que el sector situava per a aquest mes d’agost en un 85%

“La normalitat que era un desig, és ara una realitat”, ha dit Collboni, que ha anunciat la sistematització de la recollida de dades i anàlisi del sector per als propers 30, 60 i 90 dies, que ha de servir de base per a eventuals mesures excepcionals i oferirà una “fotografía rigorosa i sensata”

 

 

La primera reunió del Grup de seguiment dels agents econòmics del comerç i el turisme de la ciutat, creat per treballar en l’escenari del sector a Barcelona després dels atemptats a la ciutat i a Cambrils, ha constatat la normalitat en l’evolució del sector turístic i comercial de la ciutat d’aquests primers dies.

 

 

 

 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, juntament amb els regidors de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, i d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, han presidit avui la primera reunió d’aquest grup, on hi han participat representants de Turisme de Barcelona, el Gremi d’Hotels, Associació Catalana d’Agències de Viatge (ACAVE), l’associació de grans establiments de distribució (ANGED), Apartur, Cambra de Comerç, el Gremi de Restauració, Barcelona Oberta, PIMEC, Barcelona Global i Fira de Barcelona, i els sindicats CCOO i UGT, entre altres.

El tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha destacat que, segons les dades dels agents econòmics del sector turístic i comercial de la ciutat, “no hi ha hagut cancel·lacions en hotels, fires ni visites i es compleixen les previsions d’ocupació hotelera, que els operadors del sector situaven per a aquest mes d’agost en un 85%”. Collboni ha contextualitzat aquestes dades en els “moments excepcionals que estem vivint a Barcelona” i ha reconegut una “evident afectació sobre el comerç i la restauració del centre de la ciutat, que tot i no estar quantificada, s’emmarca en la reacció normalitzada a un atemptat terrorista”.

A més d’agrair “la primera reacció del sector i el compromís des del primer moment” per treballar amb la ciutat, Collboni ha volgut  remarcar que “la normalitat que era un desig, és ara una realitat”, i ha seguit: “això es demostra en què no hi ha hagut cancel·lacions significatives ni en hotels, ni fires ni visites programades a la ciutat aquests dies”. Tot i això, el responsable de les àrees d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona ha volgut remarcar que “estem encara sota el dol i és molt aviat per parlar de xifres que donin una visió rigorosa de la realitat”

Collboni ha anunciat també el compromís de l’Ajuntament i tots els operadors participants a la reunió de recopilar dades de manera sistemática i rigorosa amb els terminis de 30, 60 i 90 dies, per tal de poder fer una anàlisi del sector amb més perspectiva, que ha de servir com a base per a eventuals mesures excepcionals i ofereixi una “fotografía rigorosa i sensata”.

Aquest grup de seguiment neix a partir de la trobada del passat dimarts 22 d’agost dels agents econòmics de la ciutat vinculats a l’economia del visitant, convocada per l’Ajuntament de Barcelona, i que va servir de primer punt de reunió amb representants dels principals operadors de la ciutat.

 Compartiu aquest contingut