Servei de Premsa

Arxiu, Notes de premsa

En obres una nau modernista del Parc i la Llacuna del Poblenou que es convertirà en un centre gestor de residus tecnològics


Aquesta antiga fàbrica ha estat cedida a la Fundació Trinijove, que n’està fent la rehabilitació i que també impulsarà el projecte

El centre de residus tecnològics incorporarà una àrea de formació per a joves i dedicarà espai i esforços a la reutilització i reciclatge d’aparells i equips informàtics

 

 

La Fundació Trinijove està portant a terme les obres de rehabilitació d’una antiga nau industrial del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí, en les quals s’ha d’ubicar un centre de gestió de residus tecnològics que incorpora també una àrea de formació.

Es tracta de la nau de propietat municipal situada al carrer Pujades 97, una nau que a més a més, està catalogada perquè és un vestigi del patrimoni industrial i modernista del Poblenou a conservar.

És per aquest motiu que el projecte que impulsa Trinijove té dues vessants: la conservació del patrimoni industrial i l’aportació d’un nou ús a aquest patrimoni. Així mateix, Trinijove serà l’entitat encarregada de gestionar el centre de residus tecnològics, un cop entri en funcionament. L’entitat centrarà els seus esforços en la formació de joves de districte vers la reutilització i el reciclatge de material informàtic, dins del programa Incorpora, de la Fundació La Caixa. A banda de la vessant formativa, el futur equipament es dedicarà a la reutilització d’equips i dispositius informàtics per tal de cedir-los a entitats socials, així com a promoure el reciclatge del material obsolet.

Pel que fa les obres, en aquests moments es desenvolupa la rehabilitació de la nau, que es trobava en desús i en estat de degradació. La nau és obra de l’arquitecte Manuel Raspall, que la va dissenyar amb estil modernista. Amb un interior pràcticament diàfan on l’element destacable és un altell interior, la part arquitectònica més interessant des del punt de vista de patrimoni és la façana del carrer Pujades, amb solucions formals pròpies del Modernisme.

L’obra de rehabilitació preveu:
– Recuperar el disseny, els materials, la textura i el cromatisme originals de la façana.
– Mantenir, netejar i rehabilitar els elements de la façana.
– Rehabilitar les encavallades.
– Enderrocar els elements afegits.

Se substituirà la coberta, i s’enderrocaran els elements interiors afegits per iniciar una distribució interior adient a les necessitats dels nous usos i d’acord amb les normatives arquitectòniques actuals. També es dotarà la nau de les instal·lacions d’electricitat, il·luminació, fontaneria, climatització, ventilació, energia solar tèrmica, etc. Totalment noves i adaptades tant a l’ús públic que tindrà l’espai com a les normes actuals.

La nau té al voltant de 600 metres quadrats de superfície. El programa funcional de l’espai preveu destinar la meitat de l’espai a l’àrea de gestió de residus tecnològics, i l’altra meitat a l’àrea de formació i l’espai docent, molt centrat en la capacitació dels joves del districte de Sant Martí.

El projecte que lidera Trinijove està vinculat al programa Reuse, de la UPC, que vol facilitar el reaprofitament de maquinari en bon estat de funcionament per part d’entitats sense ànim de lucre i amb un fi social, i també s’emmarca en el Pla d’Acció d’Economies Col·laboratives.

El projecte està dotat amb un pressupost de 950.000 euros que aporten l’Ajuntament de Barcelona (250.000 euros), la Fundació Trinijove (300.000 euros) i la Fundació La Caixa (400.000 euros).


Enviar enllaç a aquesta pàgina

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.