El comissionat d’Esports, David Escudé, dóna el tret de sortida de la Cursa de la Mercè 2017 : Servei de Premsa

El comissionat d’Esports, David Escudé, dóna el tret de sortida de la Cursa de la Mercè 2017

15/09/2017

Diumenge 17 de setembre, a les 9.00 hores, el comissionat d’Esports, David Escudé, donarà el tret de sortida de la Cursa de la Mercè, que un any més arriba el diumenge anterior al cap de setmana llarg de festa major. La prova atlètica popular i solidària de la ciutat té enguany, a més, un significat especial, ja que se suma a la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92 amb una samarreta commemorativa i una categoria especial per a les persones participants nascudes el 1992.

La prova, que compta amb vora 12.000 inscripcions, manté el recorregut dels últims anys, amb sortida i arribada a l’avinguda Maria Cristina i traçat de deu quilòmetres per l’avinguda Paral•lel, el barri de Sant Antoni i el límit nord de Ciutat Vella. També s’ha previst una cursa adaptada de dos quilòmetres pensada per a les persones amb mobilitat reduïda.

 

Atletes d’elit que han confirmat participació

Diferents atletes han confirmat la seva participació, com l’olímpic Carles Castillejo (guanyador l’any 2016); Lídia Rodriguez (campiona d’Espanya de 5000m el 2015 i guanyadora de la Cursa dels Nassos del 2012 al 2016); Mourad El Bannouri (segon l’any passat i tercer a la Cursa dels Nassos 2016); Abderrahim El Jaafari (tercer a la Cursa Bombers 2017, campió català de cros 2017 i récord de la Cursa del Corte Inglés); Juanma Àlvarez (guanyador de la lliga Championchip i bcn 10k); Jannet Becerra de Bolívia (campiona catalana de mitja marató el 2017); Anna Riera (campiona d’Espanya absoluta de 100km el 2017), o Inna Levedeba (ucraïnesa, guanyadora de diferents curses del calendari català).

Més informació i resultats de la cursa al web barcelona.cat/cursamerce.

 

Alteracions a la mobilitat de la ciutat

La prova provocarà diverses alteracions de mobilitat a la ciutat.

Trànsit:

Dissabte 16 de setembre, tall de trànsit a l’av. Maria Cristina a partir de les 15.00 h.

Diumenge 17 de setembre, a les 6.00 h, tall de trànsit al carrer Francesc Ferrer i Guàrdia, de carrer Mèxic a avinguda Reina Maria Cristina, i a l’avinguda Rius i Taulet d’avinguda Reina Maria Cristina fins al carrer de la Guàrdia Urbana; a les 7.30 h, tall de trànsit al carrer Francesc Ferrer i Guàrdia, de carrer Polvorí a avinguda Reina Maria Cristina, i entre les 8.00 i les 11.00 h aproximadament, restriccions de trànsit a la resta del recorregut i dels accessos als pàrquings, que es restabliran a partir del pas de la cursa. Excepte l’avinguda Reina Maria Cristina, que restarà tancada al trànsit amb motiu dels diversos actes de la Festa de la Mercè.

Transport públic:

Diumenge 17 de setembre, de 6.00 a 15.00 h aproximadament, les següents línies d’autobús es veuran afectades: D20 H12 H14 H16 V11 V13 V15 V17 6 7 13 19 21 22 24 37 39 40 41 42 45
46 47 50 51 54 55 59 62 63 65 66 67 68 79 100 101 120 121 i 150. També hi haurà desviaments de línies el dia 16 de setembre per muntatge d’instal•lacions. Diverses estacions del servei de Bicing poden veure’s afectades també el dia de la cursa.

Cobertura de la Cursa de la Mercè: els mitjans interessats podran recollir la seva acreditació fins a les 8.30 hores a la línia de sortida. Així mateix, els mitjans que vulguin accedir al traçat hauran d’aportar el seu vehicle degudament senyalitzat.

 

David Escudé serà en d’altres actes aquest cap de setmana

El comissionat d’Esports també assistirà aquest dissabte a l’acte d’homenatge a Francesc Martínez de Foix. Martínez de Foix va morir el passat 17 de juliol als 63 anys. Al llarg de tota la seva trajectòria professional va destacar pel seu compromís amb les persones amb discapacitat intel•lectual i en la seva pràctica esportiva, i amb els valors del cooperativisme i l’economia social. Diverses entitats de les quals formava part li organitzen un acte d’homenatge dissabte a les 11.00 hores a l’INEFC (av. de l’Estadi, 12-22). A continuació assistirà a la jornada lúdicoparticipativa de portes obertes del nou Poliesportiu la Marina (c. de l’Energia, 21-35). S’hi podran fer tastets de bàsquet, futbol sala, beisbol, rugbi, atletisme, tamborí, escacs, arts marcials i danses jazz i afrobeat, sense necessitat de coneixements ni experiència prèvia. Finalment, al vespre, Escudé participarà al lliurament de premis del 14è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Ciclisme en pista, que té lloc al Velòdrom Municipal d’Horta (pg. de la Vall d’Hebron, 185).Compartiu aquest contingut