El Mercat de la Mercè, a Nou Barris, inaugura nova façana : Servei de Premsa

El Mercat de la Mercè, a Nou Barris, inaugura nova façana

16/09/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les obres suposen la millora de l’accessibilitat a l’equipament amb una nova porta i rampes adaptades

L’actuació ha comptat amb un pressupost de 370.000 euros

 

El Mercat de la Mercè, al districte de Nou Barris, ha inaugurat avui la nova façana del carrer de Sant Iscle, amb l’objectiu de millorar la il•luminació i l’amplitud i, a la vegada, facilitar l’accés per a les persones amb mobilitat reduïda. A més, l’obra respon a l’impuls que Barcelona i el districte de Nou Barris volen donar al comerç de proximitat. Aquest dissabte la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, i la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, han participat en les activitats organitzades per a la organització de la façana. El pressupost de les obres ha estat de 371.049,73€.

 

 

La façana reformada era pràcticament cega i tenia tres accessos amb escales per salvar el desnivell de 120 ctms. entre el carrer i l’interior del mercat. Amb l’actuació realitzada, s’ha tancat la paret amb llistons de fusta i vidre, i s’ha previst una rampa en dos trams. La coberta de fusta actua així com a porxo que cobreix l’àmbit exterior del nou accés i a la vegada, protegeix l’interior del mercat de la incidència directa del sol.

D’aquesta manera es pot accedir tant a través d’escales com a través de la rampa i l’interior del mercat compta amb molta més lluminositat gràcies al tancament de vindre en tota la longitud de la intervenció.

A banda, s’ha completat el tractament de la façana substituint la franja superior que estava recoberta amb unes lones força deteriorades per unes imatges de productes del mercat. Les obres també han renovat els magatzems de la planta soterrani i els accessos.

Per poder dur a terme l’actual intervenció, s’han enderrocat les parades que estaven adossades per la carta interior de la façana, ja sense activitat, i s’han reformat els magatzems que estaven a sota de la zona afectada. També s’ha aprofitat la intervenció per remodelar la sortida d’emergència del soterrani i adequar-la a la normativa tècnica actual.

El Mercat de la Mercè es va construir l’any 1961 i es va remodelar l’any 1968. Des de llavors, no s’havia fet cap gran actuació per actualitzar l’equipament. Compta amb una superfície total de 3.391 m2, dels quals 2.759 són de superfície comercial. Actualment operen 58 establiments alimentaris i 3 no alimentaris.





Paraules clau

Mercat de la Mercè/ mercats/ Nou Barris/