Barcelona acull el World Routes, el congrés d’aeronàutica més important del món : Servei de Premsa

Barcelona acull el World Routes, el congrés d’aeronàutica més important del món

22/09/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, han presidit avui la reunió del comitè organitzador del World Routes. Es tracta del congrés d’aeronàutica més important del món i tindrà lloc a Barcelona entre el 23 i el 26 de setembre.

 

 

L’esdeveniment aplegarà 3.000 delegats de 350 companyies aèries, incloent-hi les 10 més importants a nivell internacional, i 700 aeroports. Igualment, hi assistiran representants de 130 autoritats turístiques i governamentals de 125 països del món. Rull ha explicat que el congrés “és l’espai on es negociaran els nous serveis aeris del proper any” i constitueix, per tant, “un gran aparador de solvència i prestigi” per a Barcelona i Catalunya.

En aquesta línia, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que “celebrar aquest congres és un èxit en sí mateix per a Barcelona i una oportunitat que la ciutat ha d’aprofitar”, i ha posat en valor que “el World Routes és una oportunitat per connectar Barcelona amb el món i exercir de hub al sud d’Europa” i reforça la imatge a nivell internacional d’una Barcelona “solvent i de prestigi”.

El Govern de la Generalitat de Catalunya és l’amfitrió del World Routes i presideix el comitè organitzador del congrés, vicepresidit per l’Ajuntament de Barcelona. També hi donen suport l’Agència Catalana de Turisme, l’Aeroport de Barcelona-El Prat, la Cambra de Comerç de Barcelona, Barcelona Turisme, Port de Barcelona i Ports de la Generalitat.

Un dels objectius del comitè organitzador és aconseguir recorreguts de llarg radi per a l’aeroport barceloní, atès que actualment només un terç del trànsit intercontinental és directe. Per aconseguir-ho, ha detallat el conseller, cal tenir en compte que “des del punt de vista aeroportuari tenim un triangle virtuós, com és la proximitat entre el port, l’aeroport i la ciutat, que és molt poc freqüent”.

Precisament, Barcelona ha guanyat enguany 44 noves rutes intercontinentals i la nova base de Norwegian i el llançament de l’aerolínia Level demostren l’interès de les aerolínies. “Barcelona és la capitat del sud d’Europa i té unes possibilitats extraordinàries”, ha emfasitzat el conseller Rull.

En aquest sentit, Collboni ha remarcat el “potencial de connectivitat que té la ciutat”, i ha dit que “si estan arribant noves inversions a la ciutat, és precisament perquè tenim la capacitat d’estar connectats amb els fluxos econòmics i el talent”, i ha posat com a exemple la candidatura de Barcelona a acollir la seu de l’Agència Europea del medicament (EMA, per les seves sigles en anglès).

Oportunitat turística

El congrés World Routes representa igualment una gran ocasió per a Barcelona i Catalunya per situar-se en el mapa del transport intercontinental ateses les oportunitats de generar aliances entre empreses locals i internacionals que s’hi generen.

Barcelona és una destinació turística líder mundial, amb més 422 congressos internacionals, prop de 1.500 convencions i 2,6 milions de creueristes anuals. La ciutat rep 9 milions de turistes anuals i Catalunya, 17 milions.

El turisme sostenible, punt d’atenció

Una de les qüestions que es debatran al congrés serà el paper de les aerolínies i de les empreses a l’hora de gestionar el turisme de manera sostenible, atès que el World Routes col·labora amb The Travel Foundation, una entitat que dona suport a aquesta visió del turisme.

El World Routes, que és propietat d’UBM i se celebra des de fa 18 anys, ocuparà 40.000 m2 al recinte Granvia de la Fira de Barcelona, on les companyies i els aeroports comptaran amb stands. El congrés es complementarà amb una agenda de reunions preestablertes i conferències. UBM és una entitat amb més de 3.000 treballadors, seus a més de 20 països i atén més de 50 sectors diferents.

 





Paraules clau

aeronáutica/