Barcelona instal·la dos estands antimasclistes durant les festes de la Mercè i insisteix en el lema que ‘No és no’ : Servei de Premsa

Barcelona instal·la dos estands antimasclistes durant les festes de la Mercè i insisteix en el lema que ‘No és no’

22/09/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Enguany s’amplien en dos els estands que estaran operatius en zones d’oci nocturn, un ubicat a l’avinguda Maria Cristina i l’altre al Parc del Fòrum

Ubicar-ne un al Parc del Fòrum respon a la pròpia demanda de les usuàries enquestades durant les passades festes patronals

Un total de 12 professionals estaran informant, assessorant i atenent –si s’escau- durant les tres nits de la Mercè, el 22, 23 i 24 de setembre, amb col·laboració amb altres serveis municipals i cossos de seguretat

L’estand del Front Marítim, col·locat pels mesos d’estiu, també estarà operatiu

La regidoria de Feminismes i LGTBI promou la coresponsabilitat de tota la societat per poder evitar agressions sexuals

El 90% de les agressions masclistes es produeixen d’homes a dones

 

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat per les nits de les festes de la Mercè, des d’avui i fins al diumenge 24 de setembre, dos nous estands antimasclistes per informar, assessorar i atendre –si s’escau¬– sobre què són les agressions masclistes.

 

 

Aquesta iniciativa, que va ser pionera l’any passat amb la instal·lació d’un estand a l’avinguda Maria Cristina amb la Gran Via de les Corts Catalanes, un dels punts més importants d’afluència de públic jove durant les nits de la Mercè, va tenir molt bona acollida.

Enguany, a banda d’aquest punt ubicat al costat de la plaça d’Espanya s’amplia amb un nou estand col·locat a la zona del Parc del Fòrum, a la zona del Bosc urbà, considerat també un dels centres neuràlgics durant la nit i la matinada, sobretot arran de la programació musical. A més, les pròpies usuàries enquestades l’any passat a l’estand de l’avinguda Maria Cristina van proposar-ne ampliar la incitativa amb un altre estand en aquest punt de la ciutat.

També, durant les nits de la Mercè es trobarà en funcionament l‘estand ubicat al Front Marítim, al passeig Marítim amb el carrer Trelawny, que es va col·locar per poder donar servei a un dels punts amb més afluència de públic jove durant els mesos d’estiu.

A cada estand hi haurà un equip de dues persones expertes que oferiran informació sobre violència sexual, explicant quins serveis municipals i públics tenen al seu abast i, a més, donant cobertura si es produeix algun fet. A més, a cada espai hi haurà una parella itinerant de professionals que faran el mateix servei movent-se entre el públic i observant si es du a terme alguna agressió.

Per aquesta Mercè 2017 també s’han editat 20.000 unitats de xapes amb l’eslògan i la imatge de ‘La Mercè Antimasclista’.

 

‘No és no’, un lema clar

Amb aquest lema clar i contundent un any més es presenta la campanya #bcnantimasclista, per sensibilitzar i atendre agressions per violència masclista en espais d’oci nocturns, en concret, a les zones de la ciutat on s’acolliran concerts.

Per la Regidoria de Feminismes i LGTBI, res justifica una agressió masclista, ni les drogues, ni l’alcohol, ni el vestuari, i sempre que algú se sent agredit és perquè s’ha produït una agressió, és a dir, cada persona té els seus propis límits i són diferents en funció de les vivències personals de cada individu.

Per Laura Pérez, regidora de l’àrea, “no hi ha excuses que justifiquin cap agressió masclista” que, segons dades oficials, es produeixen d’homes a dones en un 90%, encara que també tenen lloc agressions sexistes a homes en funció de la seva orientació sexual o de gènere. Així doncs, en gairebé tos els casos els agressors són homes.

Horaris dels estands:

Avinguda Maria Cristina
Divendres 22: de 21 a 5 de la matinada
Dissabte 23: de 21 a 5 de la matinada
Diumenge 24: de 20.30 a 4.30 de la matinada

Parc del Fòrum
Dissabte 23: de 21 a 5 de la matinada
Diumenge 24: de 21 a 5 de la matinada

Front Marítim
Dijous 21, divendres 22, dissabte 23 i diumenge 24: de 00 a 6 de la matinada

 

El lema ‘No és no’, també als sota-copes

L’Ajuntament de Barcelona, juntament amb Fecasarm (Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals), ha posat en marxa una campanya de conscienciació per fomentar la convivència nocturna i lluitar contra les agressions sexuals, incloent el missatge ‘No és no’ i ‘No means no’ (versió en anglès) a 50.000 sota-copes dels bars musicals de les zones d’oci nocturn més properes als escenaris de la Mercè.

La campanya, que compta arribar a 150.000 persones, ha estat impulsada pel consistori en la seva voluntat de buscar sinèrgies i còmplices en aquesta lluita i fer coresponsables als diferents actors implicats en l’oci nocturn.





Paraules clau

antimasclista/ Mercè/ Mercè 2017/